Onze andere webshops

Een uitgebreid overzicht van al onze papierwaren

zaterdag 27 oktober 2018 | Geschatte leestijd: 4 minuten

In ieder bedrijf en huishouden gebruikt men papierwaren. Er gaat geen dag voorbij dat u geen toiletpapier of keukenrol gebruikt, toch? Om deze reden zijn deze producten natuurlijk ook te vinden in onze webshop. We willen onze klanten een totaalpakket bieden volgens het one stop shopping-concept. De meeste mensen gaan ten slotte ook naar de supermarkt in plaats van naar de slager, vishandel en groenteboer. Want gemak dient de mens. Om deze reden biedt Kantinewinkel een uiterst gevarieerd assortiment dat gericht is op bedrijven - hoewel particulieren  natuurlijk ook van harte welkom zijn bij ons aankopen te doen - en papierwaren zijn daar een belangrijk onderdeel van. Toiletpapier is binnen ieder bedrijf een serieuze kostenpost. Het is daarom van belang dat men voordelig toiletpapier van een goede kwaliteit gebruikt. Hetzelfde geldt natuurlijk voor keukenrollen, poetspapier, vouwhanddoekjes om de handen te drogen, servetten en placemats. Servetten en placemats worden in grote hoeveelheden gebruikt in de horeca.

Papierwaren: toiletpapier

Van alle papierwaren is toiletpapier zonder twijfel de meest verkocht op Kantinewinkel. Toiletpapier is verkrijgbaar in een groot aantal varianten. Het traditionele of conventionele toiletpapier kartonnen koker wat u kent uit de supermarkt. Dit toiletpapier is geschikt voor kleine tot middelgrote locaties. Voor grotere locaties zoals kantooromgevingen en horeca-ondernemingen - locaties met een hoge traffic - kiest men beter voor een rol met een groter volume, bijvoorbeeld een doprol of een coreless rol. Deze hebben een groter aantal meters papierwaren per rol. Dit betekent dat de rol dus langer meegaat. Coreless - de naam zegt het al - is niet voorzien van een kartonnen binnenkern. Het staat ook wat slordig die lege WC-rolletjes op de vloer. Onze doprollen zijn voorzien van een plastic binnenkern met een dunne pin en een wat dikkere, zo weet de gebruiker precies hoe de rol in dispenser moet. Voor de grootverbruikers is er dan nog de keuze uit mini of maxi jumborollen en het bulkpack toiletpapier. Bulkpack toiletpapier is een wat vreemde eend in de bijt van de papierwaren. Dit toiletpapier is namelijk niet verpakt op een rol, maar op een stapel. Dit werkt in principe hetzelfde als een vouwhanddoekjesdispenser.

Papierwaren: Poetspapier - mini- en midirollen - en keukenrollen

Poetspapier wordt veel gebruikt in horeca- en grootkeukens, garages, technische werkplaatsen en fitnesscentra. In de keuken vervult het dezelfde functie als keukenrollen. Men gebruikt het om de handen te drogen, een werkbank af te nemen of snel iets op te ruimen dat is gemorst. De minirollen zijn de kleinere variant van de midirollen. Beide dienen gebruikt te worden in een dispenser. De rol wordt op zijn kant in de dispenser geplaatst. Voordat u de rol plaatst met de koker - indien aanwezig - worden verwijderd. Zo trekt u het papier vanuit het midden van de rol. In garages en werkplaatsen gebruikt men het papier om de ergste vervuilingen, zoals olie en vet van de handen te verwijderen alvorens ze grondig te wassen.

Papierwaren: Handdoekjes en handdoekrollen

Beide producten zowel de handdoekjes als de handdoekrollen kennen dezelfde toepassing: het drogen van de handen nadat men ze heeft gewassen. Beide hebben hun eigen voor- en nadelen. De meest hygiënische manier om de handen te drogen is waarschijnlijk middels vouwhanddoekjes. Let wel: het is belangrijk na het wassen de kraan dicht te draaien met een vouwhanddoekje anders komen de bacteriën opnieuw op de handen terecht. Het is trouwens absoluut niet het geval dat handdoekrollen onhygiënisch zouden zijn. De verschillen tussen beide methoden van handen drogen zijn verwaarloosbaar. De handdoekrollen plaatst men in een dispenser die constant één of twee velletjes papierwaren uitgeeft. Dit gaat verspilling tegen. In het geval van vouwhanddoekjes is het niet uitzonderlijk dat een gebruiker drie tot vier handdoekjes neemt per wasbeurt.

Papierwaren: Servetten en placemats

In onder andere restaurants, snackbars en lunchrooms maakt men veelvuldig gebruik van papierwaren. In het bijzonder servetten en placemats. Linnen servetten worden tegenwoordig enkel nog gebruikt in duurdere restaurants en ook hier beginnen ze te verdwijnen. De hoge kwaliteit Airlaid servetten die erg populair zijn namelijk vrijwel niet te onderscheiden van echt linnen. Bovendien zijn de aanschafkosten van deze servetten veel lager dan die van de gemiddelde wasserij. De standaard witte servetten die erg geschikt zijn voor het inrollen van bestek zijn verkrijgbaar als 1-laags of 2-laags. De placemats op hun beurt leveren wij in een groot aantal verschillende kleuren, zodat er voor ieder interieur en decor een bijpassend exemplaar is te vinden. Ze zijn vervaardigd uit een hoge kwaliteit papier en geven net dat beetje meer aankleding aan een tafel. Zeer geschikt voor het serveren lunchgerechten of patisserie. Ontvangt u graag meer informatie betreffende onze papierwaren, neem dan snel contact met ons op. Wij helpen u graag verder.