Onze andere webshops

Papieren handdoekjes en desinfectiemiddel: weer u tegen het griepvirus

vrijdag 26 oktober 2018 | Geschatte leestijd: 3 minuten

Papieren handdoekjes en desinfectiemiddel kunnen ervoor zorgen dat u niet besmet wordt met het griepvirus. 'Het heerst' hoort u wanneer er weer een collega ziek thuis zit vanwege de griep. Vooral in deze tijd van het weer worden er veel mensen ziek. In de winter is de lucht namelijk koud en droog en daarom kan het virus zich eenvoudig verspreiden. Het overgrote deel van de mensen die jaarlijks thuis zitten hebben last gehad van het griepvirus. Maar hoe voorkom je nu dat je de griep krijgt. Dit kun je natuurlijk niet volledig voorkomen, maar u kunt de kans op besmetting wel verkleinen. In dit blog geven wij u enkele tips om het ziekteverzuim binnen uw bedrijf te verkleinen.

Papieren handdoekjes en desinfectiemiddel: hygiënetips

Het is vanzelfsprekend dat een goede hygiëne helpt tegen verspreiding van het griepvirus. Men kan namelijk besmet worden via overdracht van het virus door de lucht. Denk aan iemand die hoest of niest. Maar u kunt ook besmet worden met het griepvirus via handen of bijvoorbeeld een toetsenbord, deurklink of ander gebruiksvoorwerp. Wat in ieder geval ontzettend belangrijk is wanneer je verkouden bent dat je goed je handen wast. RTL nieuws kopte vandaag op haar website dat vieze collega's die hun handen niet wassen na gebruik van het toilet ergernis nummer één zijn op de werkvloer. Op een tweede plaats staat niesen en hoesten zonder de hand voor de mond te houden. Laat dit nu net de twee grootste veroorzakers van griep zijn. De werkvloer of een school zijn plekken waar men makkelijk besmet raakt. Logisch omdat veel mensen zich in een kleine ruimte bevinden. Ook gebrekkige ventilatie kan bijdragen aan de kans op besmetting met het griepvirus. Maar hoe kunt u nu de kans op besmetting verkleinen? Dit kan onder andere door gebruik te maken van papieren handdoekjes en desinfectiemiddel.

Papieren handdoekjes en desinfectiemiddel: verklein de kans op besmetting

Het is belangrijk dat men na gebruik van het toilet goed de handen wast en deze zeer goed afdroogt. Bacteriën voelen zich namelijk het prettigst op warme en vochtige oppervlakken. Uw handen dus. Wanneer men de handen afdroogt kiest men het beste voor papieren handdoekjes en niet voor de handendroger. De handendroger in tegenstelling tot papieren handdoekjes zal alle bacteriën de lucht in blazen met alle gevolgen van dien. De kans dat men anderen besmet is het kleinst wanneer men gebruik maakt van papieren handdoekjes. Als aanvulling hierop is het een goed idee een aantal keer per dag de handen in te smeren met antibacterieel desinfectiemiddel.

Papieren handdoekjes en desinfectiemiddel bij hoesten of niesen   

Vroeger raadde men altijd aan de hand voor de mond te houden wanneer men moest niesen of hoesten. Velen doen dat tegenwoordig overigens nog. Toch kiest men beter voor papieren handdoekjes in plaats van de hand. Papieren handdoekjes zijn namelijk vele malen hygiënischer en voorkomt dat het griepvirus zich verspreidt. Wij raadden echt te kiezen voor een goede kwaliteit papieren handdoekjes en niet voor een handdoek van textiel. Inderdaad zo eentje die een hele dag in de broekzak van iemand zit. Niet bepaald hygiënisch en bovendien gaat dit de verspreiding van het virus niet tegen en wel hierom: stevig hoesten of niesen met flinke kracht gaat namelijk dwars door de handdoek van textiel heen en zo komt het dus toch in de lucht terecht. Om volgende redenen raadden wij dan ook aan gebruik te maken van papieren handdoekjes in combinatie met desinfectiemiddel. Wellicht ook een goed idee voor werkgevers om gratis papieren handdoekjes en desinfectiemiddel te verstrekken aan werknemers om het ziekteverzuim tegen te gaan. Daarnaast is het ook belangrijk handen wassen na toiletgebruik te stimuleren.