Onze andere webshops

E-Tissue van MTS Euro Products

donderdag 24 juni 2021 | Geschatte leestijd: 2 minuten

We denken er steeds meer over na, milieu en klimaat. Wat kunnen wij doen om bij te dragen aan het milieu? Hoe kan ik mijn voetafdruk zo klein mogelijk maken? En hoe laten we de aarde achter aan de volgende generatie? Begin met kleine stapjes, je afval scheiden, de auto wat vaker laten staan en de fiets pakken en natuurlijk recyclen! Daar heeft MTS Euro Products nu iets heel erg slims op bedacht; E-Tissue.

E-Tissue is een nieuwe lijn van MTS Euro Products en het is een echt innovatief product. Volledig geproduceerd met hergebruikte grondstoffen, 100% circulair hygiënepapier! 100% circulair betekent dat de cirkel rond gaat als het gaat om recycling. Dat betekent dat de grondstoffen voor het product van het oude product worden gehaald. Zo voorkom je woestijnvorming en ontbossing, omdat er geen nieuwe grondstoffen nodig zijn vanuit nieuwe bomen, maar alles gewoon van het oude papier vandaan komt! E-Tissue is geproduceerd van topkwaliteit gerecycled kraftpapier, cellulose trims (snijresten van moederrollen) en ingezameld handdoekpapier.Tijdens het productieproces van E-Tissue worden er geen chlorides- en chemicaliën toegevoegd, waardoor alle producten van E-Tissue veilig zijn voor mens en natuur.

De speciale formule van E-Tissue garandeert;

  • Droogsterkte dat gelijk is aan de pure cellulose kwaliteit
  • Groot nat/sterk vermogen
  • Zacht tissue gevoel bij gebruik
  • Uitstekend absorptievermogen
  • E-Tissue is voordelig duurzaam
  • Aangename geur

Voor hygiëne papier heb je natuurlijk ook dispensers nodig, MTS Euro Products heeft haar dispensers aangepast en zijn nu dus ook allemaal met een E-Tissue logo. De dispensers zijn gemaakt kunststof en kunnen dus super lang mee. Niet alleen zijn de dispensers mooi, ook maakt het je hele toiletinrichting compleet. Zo kun je laten zien dat je in je bedrijf milieu bewust bezig bent. Tijdens het productieproces is de aandacht voor het milieu van essentieel belang. Door de aantoonbare vermindering van de milieubelasting is er een Europees Ecolabel toegekend aan de gehele E-Tissue lijn. Het Europees milieukeurmerk is voor non-food producten en diensten, die minder milieubelastend zijn dan vergelijkbare producten zonder keurmerk. Producten met een Europees Ecolabel worden net als producten met een FSC-keurmerk gefabriceerd uit verantwoorde bossen. Bij een product met het Europees Ecolabel, is er ook een aantoonbaar minder milieubelasting gedurende de gehele levenscyclus van het product.

Maar voor wie is dit nou interessant? Denk aan bedrijven met een voorbeeldfunctie. Scholen, kerken, gemeentes en andere overheidsinstellingen bijvoorbeeld. Vooral middelbare scholen waar heel veel leerlingen zich steeds meer bezig houden met het milieu. Zo kun je laten zien dat je met ze mee denkt aan een betere oplossing voor de toekomst. Én tevreden leerlingen brengt een positieve sfeer. Wat deze lijn zo fijn maakt is dat het er niet alleen milieu vriendelijk is, het is ook nog eens super goed van kwaliteit. Omdat er bij de recycling van handdoekpapier maar slechts 5 tot 10% van de vezels verloren gaat, kan een papieren handdoek 6 á 7 keer gerecycled worden. De nieuwe lijn van MTS Euro Products is heel erg handig én beter voor het milieu!

Ben je benieuwd naar deze lijn? Kijk dan naar ons assortiment!