Onze andere webshops

Maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen en de inrichting van uw toiletruimten

woensdag 31 oktober 2018 | Geschatte leestijd: 4 minuten

Het toilet is een ruimte die iedere gast of klant minstens één of wellicht meerdere keren naar toe moet, tijdens een bezoek aan uw onderneming. Het is dan ook van groot belang dat de gast een ook hier een goede indruk krijgt van uw onderneming. Een toiletruimte die er niet piekfijn uitziet, kan absoluut niet door de beugel. Om maar een voorbeeld te noemen: u zult zelf ook niet terugkeren naar een horecagelegenheid met een vieze wc. Als men op het toilet al een loopje durft te nemen met de hygiëne, hoe zal de keuken er dan uitzien?  Het is voor de gast dus vanzelfsprekend dat uw toiletten schoon en fris dienen te zijn. Ook is het zaak dat er voldoende toiletpapier, handzeep en en eventueel vouwhanddoekjes aanwezig zijn. Afgezien van deze, zijn er nog een aantal andere zaken die voor de klant van belang zijn.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen: Kies voor duurzame producten

De consument wordt steeds bewuster. Men realiseert dat we meer rekening dienen te houden met het milieu en niet op deze manier verder kunnen. Het percentage mensen dat voor duurzame producten kiest, groeit dan ook gestaag. Dit geldt zowel voor huishoudens als voor bedrijven. Men is best bereid iets meer naar te betalen voor een product dat geen schadelijke invloed heeft op mens en milieu. Voor de toiletruimten zijn er verschillende opties: kies altijd voor papier dat is voorzien van Eco-keurmerken of nog beter zijn producten die voorzien van een cradle to cradle-certificering. Hier is helemaal geen sprake van schadelijke restproducten. Wat overblijft na gebruik van een cradle to cradle-product wordt volledig gebruikt voor nieuwe productie. Een mooi voorbeeld van een duurzaam product is de LumeCel - overigens niet voorzien een cradle to cradle-certificering. De Lumecel is een luchtverfrisser die volledig op groene energie werkt. Hij zet namelijk licht om in energie. U heeft geen batterijen nodig: milieuvriendelijk en u hebt er geen omkijken. Afgezien van de luchtverfrisser-navullingen dan. Hij is verkrijgbaar in zwart of wit. Perfect voor in toiletruimten of kleedkamers van sportcentra.

Handendrogers worden populairder ten opzichte van papieren vouwhanddoekjes

Bedrijven kiezen steeds vaker voor een elektrische handendroger dan voor een papieren vouwhanddoekjes. Dit is een slechte ontwikkeling. Zeker voor de hygiëne in een toiletruimte. Talloze onderzoeken hebben uitgewezen dat handendroger een stuk minder hygiënisch zijn dan het gebruik van een papieren handdoeksysteem. Bovendien gebruiken de meeste handendrogers relatief veel energie. Het duurt namelijk lang voordat de handen droog zijn en alle bacteriën die zich nog op de handen bevinden worden zo de lucht ingeblazen en kunnen overal terecht komen. Maakt u gebruik van papieren handdoekjes, dan heeft u er slechts één of twee nodig om de handen volledig droog te maken en bovendien blijven vrijwel alle bacteriën achter op het handdoekje dat na gebruik in het afval verdwijnt.

Verminderen van de hoeveelheid afval

Verwerken van afval zorgt altijd voor een belasting op het milieu; hoe verantwoord dit ook gebeurt. Daarom is het belangrijk dat men zo weinig mogelijk afval produceert. Minder afval produceren is natuurlijk ook onderdeel van het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Feit is dat men vaak teveel afval produceert, terwijl deze hoeveelheid met een paar kleine aanpassingen eenvoudig verminderd kan worden. Consumenten en bedrijven kiezen bijvoorbeeld vaak voor de goedkoopste soort vouwhanddoekjes. Dit blijkt overigens vaak helemaal niet de goedkoopste optie te zijn, omdat er per toiletbezoek wel tot drie of vier handdoekjes worden gebruikt. Kiest men voor een vouwhanddoekje van hogere kwaliteit, dan is één per wasbeurt voldoende om de handen volledig droog te maken.

Men kiest vaker voor producten met een Europees Ecolabel

Ook deze trend past natuurlijk in het plaatje van MVO. Het Europees Ecolabel wordt toegekend aan producten en diensten - niet aan etenswaren trouwens - die slechts een geringe belasting zijn voor het milieu en dus ook minder belastend dan vergelijkbare producten. Voor vele bedrijven en in het bijzonder de overheid is een Europees Ecokeurmerk een vereiste. Zeker bij aanbestedingen speelt dit een grote rol. Maar waarom is dit keurmerk nu in het leven geroepen. In de eerste plaats helpt het de consument eenvoudig te kiezen voor minder belastend alternatief. Als uitvloeisel hiervan zullen het gebruik en productie duurzamer worden na verloop van tijd. Wij als 4UStore bieden voor ieder product een duurzamer alternatief. Een groot deel van onze producten is voorzien van het Europees Ecolabel. Mocht u op zoek zijn naar een groener alternatief voor een bestaand product, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Bewustwording van zowel bedrijven als consumenten 

Bedrijven zullen de komende jaren meer en meer de nadruk leggen op maatregelen die ze treffen om op een milieuvriendelijkere manier te ondernemen. Dit ziet men ook terug in de toiletruimten: eerder genoemde luchtverfrissers en handendrogers op groene stroom, gerecycled toiletpapier en vouwhanddoekjes, zelf energie opwekken en nog veel meer fantastische initiatieven. Wilt u zelf graag milieuvriendelijkere producten beginnen kopen? Kies dan voor producten met onderstaande keurmerken.