Onze andere webshops

Hoe reinig ik het interieur van mijn auto?

maandag 15 augustus 2022 | Geschatte leestijd: 5 minuten

Wij Nederlanders vertoeven een groot deel van onze dag in de auto. En dan is het gewoon aangenamer dat het auto-interieur net en hygiënisch is. Niet alleen voor u, maar ook voor uw passagiers is dat het geval. Dat het interieur van de auto reinigen niet moeilijk hoeft te zijn, kunnen we niet voldoende benadrukken. U kunt onder meer het interieur van de auto reinigen met een allesreiniger of het auto-interieur reinigen met een apparaat. We leggen het uit.

Auto opruimen en stofzuigen

Het interieur van de auto reinigen, begint altijd met het verwijderen van afval en het stofzuigen van de auto. Zorg dat u alle kruimels verwijdert en dat er niks achterblijft. Indien u uw auto op de oprit laat staan, is het gebruik van een snoerloze stofzuiger de eenvoudigste oplossing. Onder andere de Numatic Batterijstofzuiger is dan een goede keuze.

Interieur auto reinigen met allesreiniger of interieurreiniger

U kunt verschillende onderdelen van het interieur van de auto reinigen met een allesreiniger. Onder andere de kunststofdelen van het interieur van de auto reinigen met allesreiniger is mogelijk, zoals het dashboard. U kunt de allesreiniger verdund gebruiken. De ideale verdunning is afhankelijk van hoe vuil uw dashboard is, maar over het algemeen volstaat een tiende allesreiniger en negen tiende water. U mengt alles in een sprayflesje, waardoor u het product gemakkelijk kunt aanbrengen. Uiteraard kunt u ook alles in een emmer doen en een spons gebruiken om het sopje aan te brengen. Een goede keuze voor een allesreiniger is Tana Green Care TANET karacho. Dit product is geschikt voor alle waterbestendige oppervlakken.

Pak daarbij telkens een klein deel van het dashboard aan. Voor de knopjes gebruikt u een klein borsteltje, bijvoorbeeld een oude tandenborstel. Boen alles nadien nog even na door schoon water te gebruiken en laat alles drogen. U kunt het aan de lucht laten drogen of een droog doekje gebruiken. In plaats van zelf te mengen in een sprayflacon kunt u ook een kant-en-klare allesreiniger gebruiken, zoals de Diversey Speedball Original.

Niet alleen het interieur van de auto reinigen met een allesreiniger is mogelijk. Er bestaan ook speciale interieurreinigers voor de auto. Een bekend product is de Interior Devil Interieurreiniger die in een sprayflacon wordt geleverd. Zeker bij hardnekkige vlekken en vieze geurtjes is het gebruik van een gespecialiseerde interieurreiniger aan te raden. Het voordeel van deze interieurreiniger is dat het heel veelzijdig is. U gebruikt het bijvoorbeeld ook om de automatten en de bekleding van het interieur van de auto te reinigen. Eventueel dient u bij dit laatste wel eerst een voorontvlekker te gebruiken, bijvoorbeeld de Tana SOLUS multi. Er zijn uiteraard nog heel wat alternatieven voor de interieurreiniger van Interior Devil, zoals de interieurreiniger Tana Green Care TANET SR 15. Dat is de ecologische keuze.

Auto interieur reinigen met apparaat

Het probleem van het gebruik van een interieurreiniger of een allesreiniger is dat u er enkel oppervlakkig mee schoonmaakt. U zult dus enkel de stof van de autostoel schoonmaken. Vuil kan echter tot diep in het schuim van de stoel doorgedrongen zijn. Dat krijgt u niet weg met een allesreiniger of een interieurreiniger. U dient dan om het auto-interieur te reinigen een apparaat te gebruiken, zoals een tapijtreiniger. Een tapijtreiniger spuit een vloeistof in die tot diep in de vezels dringt en die ervoor zorgt dat al het vuil loskomt, waarna het meteen wordt opgezogen. U krijgt dus grondig gereinigde autostoelen die meteen ook weer droog aanvoelen.

Binnenkant autoruit schoonmaken

Mensen schenken vaak veel aandacht aan de buitenkant van hun autoruiten, omdat deze natuurlijk ook erg vuil kunnen worden. Het is echter zo dat ook de binnenkant van de ruit vuil kan worden. U kunt daarvoor Glassex gebruiken, maar let wel goed op voor strepen. Dat is namelijk het laatste dat u wilt op uw autoruiten. Gebruik eventueel gewoon een schone doek met water om op zeker te spelen. Bij voorkeur gebruikt u gedemineraliseerd water voor uw autoruiten, dat levert het minste risico op strepen en verontreinigen op.

Een aangename geur in de auto

De algemene regel is: eerst schoonmaken en dan pas nare geurtjes aanpakken. Zo bent u zeker dat de bron van de nare geurtjes alvast weg is. Laat de auto even verluchten en zet nadien een bakje met geactiveerde kool in de auto. Laat het een dag of twee staan en de nare geurtjes zijn verdwenen. Nadien kunt u de auto uitrusten met een autogeurtje, zoals een geurboompje. Dergelijke geurboompjes verspreiden langdurig een aangename geur in de auto. Kunt u niet een dag of twee wachten? Maak dan gebruik van een geurshot met verdrijvende bestanddelen. Dergelijke geurshots verspreiden een aangename geur en verwijderen tegelijkertijd nare geurtjes. Ze maskeren dus niet. Een goed voorbeeld van zo'n product is de MoTip One Shot Air Refresher. Met deze spuitbus van 600 ml kunt u ongeveer vijftig shots uitvoeren.

"