Onze andere webshops

Hoe onderhoud ik het leren interieur in mijn auto?

maandag 3 juli 2023 | Geschatte leestijd: 2 minuten

Een lederen interieur geeft uw auto extra uitstraling, terwijl leer ook heel comfortabel zit. Er zijn veel voordelen verbonden aan een leren interieur in de auto, maar weet wel dat het lederen interieur van de auto reinigen en tijdig het leer in de auto onderhouden ongelofelijk belangrijk is. Wij leggen uit hoe het lederen interieur in de auto reinigen verloopt en doen hetzelfde voor het leer in de auto onderhouden. U ontdekt meteen ook welke producten u daarbij nodig hebt.

Eerst lederen interieur auto reinigen, dan het leer in de auto onderhouden

Om het leren interieur van de auto in topconditie te houden, is het belangrijk dat u het regelmatig reinigt. Daarbij stofzuigt u eerst de autobekleding en zorgt u ervoor dat losliggend vuil uit de auto is verwijderd. Vervolgens maakt u gebruik van een leerreiniger. Een leerreiniger gebruiken, is veruit de eenvoudigste manier om het lederen interieur van de auto te reinigen.

Vaak wordt een leerreiniger geleverd in een sprayflacon. U mag de leerreiniger heel royaal op de bekleding spuiten. Gebruik een leerborstel om het leder goed met de leerreiniger in te borstelen. Daarmee kunt u gemakkelijk vlekken, vuil en vet verwijderen, ook in de dieper gelegen poriën. Vervolgens neemt u de autobekleding af met behulp van een droge microvezeldoek. Wij raden het gebruik van de Vileda MicroTuff Base aan. Deze microvezeldoeken hebben een ideaal gramsgewicht en zijn wasbaar op 95°C.

Vervolgens dient u te wachten tot alles goed droog is. Soms wordt er aangeraden om daarbij een föhn te gebruiken, maar dat raden wij af. Daarmee kunt u het leder beschadigen. Als u een goede microvezeldoek gebruikt, is het leder in no-time droog.

Leer in auto onderhouden

Eenmaal alles droog is, kunt u het leer in de auto onderhouden door een leerconditioner aan te brengen. Hiermee in de auto leer onderhouden, heeft als voordeel dat u het leer meteen ook voedt en in topconditie brengt. U kunt het leer in de auto onderhouden door de conditioner op een waxpad aan te brengen en hiermee de autostoel in te wrijven. Doe dat tot het volledige leder is behandeld. Nadat het lederen interieur in de auto een onderhoud heeft gekregen, neemt u de autobekleding nog eens af met een droge en schone microvezeldoek. Het leer in de auto onderhouden, is nu achter de rug. Het is weer optimaal beschermd tegen vuil en vlekken en bovendien ruikt het leder weer helemaal nieuw.