Onze andere webshops

Hoe maak ik de buitenkant van mijn auto schoon?

maandag 9 mei 2022 | Geschatte leestijd: 5 minuten

De buitenkant van de auto schoonmaken, is een lastiger karweitje dan wat u op het eerste gezicht zou denken. Een auto kan namelijk behoorlijk vuil zijn en dan vergt de buitenkant van de auto schoonmaken wel wat moeite. Tegelijkertijd wilt u zowel krassen als vieze strepen en watervlekken voorkomen. Wij leggen uit hoe de buitenkant van de auto schoonmaken verloopt en wat u daarbij zoal nodig heeft.

Afspuiten van de auto

De buitenkant van de auto schoonmaken, begint altijd bij het afspuiten van de auto. Tijdens het afspuiten komen zand en vuil los en verdwijnt het al snel. Zeker op gebieden waar veel vuil zit, bijvoorbeeld onder een bumper, is het schoonspuiten met lauwwarm water een must. Op dit punt gebruikt u nog geen doek, want anders kunt u krassen veroorzaken als het vuil tegen de lak schuurt. Als u een hogedrukspuit gebruikt, houdt u het altijd op minstens twintig centimeter van de autolak. Zo voorkomt u beschadigingen.

Velgen van de auto reinigen

Vervolgens begint u met het reinigen van de velgen. Daarvoor kunt u een zuurvrije velgenreiniger gebruiken. De velgenreiniger brengt u aan op de natte velg en laat u gedurende de voorgeschreven tijd intrekken. Behandel een velg per keer, zodat u het product zeker niet te lang laat intrekken. Bij een matige vervuiling volstaat het om het product tijdig af te spoelen en klaar. Bij hardnekkige vervuilingen moet u wat meer moeite doen. Dan gebruikt u een velgenborstel. Een velgenborstel is speciaal ontworpen om goed te reinigen, terwijl u met zo'n borstel eenvoudig op moeilijk bereikbare plekken komt. Zo kunt u bijvoorbeeld gemakkelijk het gebied tussen het velgbed en de remschijf reinigen.

Buitenkant auto schoonmaken

Vervolgens kunt u daadwerkelijk de buitenkant van de auto schoonmaken. Daarvoor gebruikt u een autoshampoo. Onder meer de Motip Shampoo is een uitstekende keuze. Bij deze shampoo krijgt u een spons meegeleverd. Deze spons heeft een stevige textuur en houdt het zand en vuil niet oppervlakkig vast, waardoor u ook geen krassen veroorzaakt. Indien u een andere autoshampoo koopt en nog geen geschikte spons heeft, kunt u de ArmorAll Jumbo Sponge Easy Grip gebruiken. Dat is een erg goede spons die eveneens niet schuurt en die speciaal is ontworpen om de buitenkant van de auto schoon te maken. U voegt de shampoo toe aan handwarm water en maakt de auto schoon met behulp van de spons.

De buitenkant van de auto schoonmaken, doet u niet in de volle zon. Anders loopt u het risico dat u de auto met lelijke waterstrepen ontsiert. Gebruik de spons in de lengterichting en niet door draaiende bewegingen te maken. Als u toch een kras zou veroorzaken – u weet maar nooit –, valt een kras in de lengterichting tenminste minder op.

Met twee emmers de buitenkant van de auto schoonmaken, is het gemakkelijkste. U gebruikt dan een emmer met lauwwarm water en autoshampoo en een andere emmer met enkel lauwwarm water om de autospons uit te spoelen. Gebruik een grote emmer van 12 liter, zodat u het water niet te snel hoeft te verversen.

Stijlen en ruiten reinigen

De buitenkant van de auto schoonmaken, is meer dan alleen de lak reinigen. Ook de stijlen van de auto en de ruiten zijn schoon te maken. De ruiten schoonmaken, kunt u heel eenvoudig doen met behulp van een ruitenreiniger, bijvoorbeeld met de Glass Devil Glass Cleaner. Hierbij sprayt u de ruiten in en neemt u het oppervlak af met behulp van een droge en schone doek. Gebruik bijvoorbeeld de poetsdoeken van Protecton.

De auto afspoelen en drogen

Eenmaal u klaar bent, spoelt u de auto af met koud water. In een ideaal geval gebruikt u voor uw autoruiten en -spiegels gedemineraliseerd water, daarmee heeft u de kleinste kans op strepen. Met een raamwisser neemt u alle waterrestjes eenvoudig weg. Wij verkopen zowel raamwissers met een korte steel als raamwissers met een lange steel. De rest van de auto maakt u droog met behulp van een ultrazachte en schone poetsdoek.

Meer dan alleen de buitenkant van de auto schoonmaken

Hierboven focusten we op de buitenkant van de auto schoonmaken. Het kan echter ook wenselijk zijn om de auto te polijsten. Dat is het geval bij kleine krasjes, kleine oneffenheden of bij verweerde kleuren. U gebruikt dan Commandant Cleaner N° 4. U kunt dit product handmatig verwerken met behulp van een microvezeldoek. Daarbij brengt u een beetje van dit product aan op de doek. Vervolgens wrijft u met ronde bewegingen het product in. Met een schone microvezeldoek wrijft u het behandelde oppervlak nadien schoon. Voor een optimaal resultaat gebruikt u naderhand ook nog Commandant N°7.

Met de juiste benodigdheden de buitenkant van de auto schoonmaken, is kinderspel. Hetzelfde kunnen we ook zeggen over de binnenkant van uw auto. Daarom kunt u bij ons nog talloze andere producten verkrijgen, zoals de Motip Cockpitspray en de Interior Devil Interieurreiniger.