Onze andere webshops

Help: een lek! Welke absorptiematerialen gebruik je?

dinsdag 9 april 2019 | Geschatte leestijd: 1 minuten

Heeft ook jouw organisatie al eens te maken gehad met een lekkage? Dan weet je vast dat het gebruik van geschikte absorptiematerialen essentieel is. Toch is de keuze voor de beste absorptiematerialen niet eenvoudig. Niet alleen de grootte van het lek speelt immers een rol, maar ook de ondergrond en het type lekkage (water, olie of andere vloeistoffen). Een razendsnelle inzet van de absorptiematerialen is meestal noodzakelijk. Wij leggen graag uit wanneer je welke absorptiematerialen gebruiken moet.

Absorptiedoeken gebruiken bij een lekkage

De absorptiedoeken zijn er vooral om beperkte lekkages op te lossen op standaard ondergronden. Er bestaan hierbij verschillende soorten absorptiedoeken. Zo zijn er absorptiedoeken die zich louter laten gebruiken bij water, terwijl anderen ook geschikt zijn voor lekkages van olie of koelvloeistof. Veel is hierbij afhankelijk van het type absorptiedoek en ook het absorberend vermogen ervan speelt een rol. Hoe dan ook zijn dergelijke absorptiedoeken vaak het eerste middel om het grootste deel van het gelekte vloeistof te absorberen en meteen te verwijderen. Witte absorptiedoeken kunnen overigens na gebruik van absorptiekorrels ook ingezet worden om de oorsprong van de lekkage op te sporen.

Absorptiedoeken horen eigenlijk in elke onderneming thuis, ongeacht of het nu gaat om een grootkeuken of om de industriesector.

Absorptiekorrels gebruiken bij een lekkage

Absorptiekorrels bestaan uit kleine steentjes die vloeistoffen beter absorberen en zich nadien ook eenvoudig laten verwijderen. Dergelijke absorptiematerialen worden vaak gebruikt voor het vlekkeloos opruimen van oplosmiddelen, zuren, vetten, oliën, logen of andere vloeibare chemicaliën. Het neemt de vloeistof volledig op en wordt na gebruik snel weer droog. Deze absorptiematerialen kunnen meteen na de lekkage worden ingezet of pas nadat absorptiedoeken werden gebruikt. Hoe dan ook garanderen ze een snelle absorptie van de gelekte vloeistof, waardoor er snel weer verder kan worden gewerkt.

Absorptiekorrels zijn ideaal voor ondernemingen die werken met vervuilende vloeistoffen. Denk onder andere aan garages en aan de industriesector.