Onze andere webshops

Handzeep: Welke is geschikt voor uw specifieke situatie?

maandag 8 oktober 2018 | Geschatte leestijd: 3 minuten

Handzeep kan heel wat narigheid voorkomen. Zeker nu dat het weer is aangebroken. Het heerst zeggen ze dan. En waar de ene collega direct thuis blijft bij een lichte verkoudheid, blijft de ander stug doorwerken terwijl hij snotverkouden is en eigenlijk op bed hoort te liggen. Iedereen bepaalt natuurlijk voor zichzelf wanneer hij te ziek is om te komen werken. Feit blijft alleen dat het risico bestaat dat men anderen aansteekt. In een kantooromgeving blijft deze verspreiding van het griepvirus beperkt tot uw directe collega’s. Werkt iemand met de griep of een serieuze verkoudheid bijvoorbeeld in een bedrijf dat voedsel verwerkt of serveert dan wordt dit een heel ander verhaal. Om deze reden is het ontzettend belangrijk dat men goed de handen wast en zelfs desinfecteert na toiletbezoek, voor dat men eten bereidt en voordat men zelfs een maaltijd nuttigt. Dit dient te gebeuren met een handzeep van goede kwaliteit. In dit geval kiest men het beste voor desinfectiezeep. Deze handzeep minimaliseert het aantal bacteriën op de handoppervlakken. Voorwaarde natuurlijk wel is dat de handen op een correcte manier worden gewassen. Dit betekent de handen eerst vochtig maken, vervolgens goed insmeren met zeep - vergeet de vingertoppen, onder de nagels en onderarmen niet - en gedurende 12 tot 15 seconden goed wassen. Na het wassen worden de handen goed afgespoeld zodat er geen zeepresten meer achterblijven op de handen. Maak vervolgens uw handen goed droog met een papieren handdoekje en sluit de drank met behulp van een papieren handdoekje, zodat u niet opnieuw in contact komt met de bacteriën die zich bevinden op de kraan. Het beste is natuurlijk ook om de deurklink van het toilet te openen en te sluiten met een papieren handdoekje, maar dit vinden de meeste mensen net wat te ver gaan en geef ze eens ongelijk.

Handzeep: Voedingsindustrie en medische omgevingen

Wanneer men met voeding werkt en dit serveert is het vanzelfsprekend dat men de handen goed wast. Kiest in dit geval voor een antibacteriële handzeep en desinfectiemiddel. In de voedingsindustrie is het overigens ook aan te raden een ongeparfumeerde handzeep te gebruiken. U wilt natuurlijk niet de geur of smaak van zeep in de voedingsmiddelen. Niet enkel in de voedingsindustrie, maar ook in medische instellingen als verzorgingstehuizen dient men ervoor te zorgen dat de hygiëne optimaal is. Dit geldt overigens ook voor kinderopvang en scholen. Mensen zitten hier dicht op elkaar en komen veel in contact met elkaar. Dit betekent dat virussen makkelijk worden overgedragen. Zeker in het geval van ouderen, deze hebben vaak een verminderde weerstand, dienen risico's op besmetting geminimaliseerd te worden. Een desinfectiegel die waarmee men de handen insmeert, nadat deze zijn gewassen is dan ook een goede aanvulling.

Handzeep: verschillende varianten

Er zijn verschillende varianten handzeep verkrijgbaar. Kies voor een foam of een gel en uit talloze verschillende heerlijke geuren. De handzeep is verkrijgbaar in een flesje met pomp, als cartridge voor in een bijpassende dispenser of zelfs als jerrycan waarmee u uw universele dispenser met reservoir kunt opvullen. Deze laatste is overigens veruit de voordeligste manier. Investering in een universele dispenser is dan wel weer wat duurder. Heeft u hulp of advies nodig in de keuze voor een handzeep? Neem dan snel contact met ons op.

Handzeep