Onze andere webshops

Handschoenen en hygiëne

maandag 24 september 2018 | Geschatte leestijd: 3 minuten

Goede werkhandschoenen zijn ontzettend belangrijk. Of u nu een glazenwasser, dokter, hovenier of schoonmaker bent. Ze dienen om de handen te beschermen, maar in sommige situaties voor het bewaken van de voedselveiligheid of besmettingsgevaar, overdracht van virussen en bacteriën en meer. In de winter draag je natuurlijk ook handschoenen tegen koude handen, maar deze laten we voor nu even buiten beschouwing. In dit blog kijken we naar een aantal verschillende soorten handschoenen, hun toepassingen en waar u op dient te letten bij de aankoop van handschoenen.

Handschoenen: aan welke eisen moeten ze voldoen? 

Wat is belangrijk? Het eerste wat men natuurlijk zal zeggen is prijs. Het moet zo goedkoop mogelijk. Alle handschoenen zijn toch hetzelfde. Het enige wat handschoenen doen is het beschermen van de handen. Maar er komt wel iets meer bij kijken en vergeet niet: wanneer u of een werknemer zijn handen verwond is de kans groot dat men geruime tijd niet zal kunnen werken. Ten eerste is het van belang dat u de juiste handschoenen kiest voor de werkzaamheden die u verricht. Vanzelfsprekend. Alleen blijkt dit niet altijd het geval te zijn. Je kunt bijvoorbeeld niet zomaar iedere handschoen gebruiken wanneer men met voeding werkt. Hetzelfde geldt voor een ziekenhuis of wanneer men in een laboratorium werkt. De handschoenen die men draagt in deze omgevingen dienen aan bepaalde eisen te voldoen. Een tweede vereiste is een goede pasvorm. Een handschoen moet goed zitten en u niet beperken in uw werkzaamheden. Ze moeten aanvoelen als een tweede huid. Normaal gezien voldoen de wat goedkopere nitril of latex handschoenen, maar ook hier geldt goedkoop is duurkoop. Wij raden aan te kiezen voor een kwaliteitshandschoen. U zult het verschil merken. Ze hebben een betere pasvorm en zijn fijner om mee te werken. Vooral aan de vingertoppen is dit verschil goed te merken. Allergieën zijn ook belangrijk om rekening mee te houden. Een flink aantal mensen is allergisch voor latex. Deze mensen kunnen bij het dragen van latex handschoenen last krijgen van onder andere netelroos. Bij een latexallergie kiest men dus het beste voor nitril of vinyl handschoenen. 

Handschoenen, voedselveiligheid en hygiëne

In ons assortiment vindt u handschoenen geschikt voor gebruik in de voedingsindustrie. Deze worden gedragen om de voedselveiligheid en hygiëne te waarborgen. Het dragen van handschoenen vermindert het risico op besmetting. Maar niet iedere handschoen is geschikt is geschikt om te dragen in deze omgevingen. Er zijn een aantal belangrijke aspecten waar men rekening mee dient te houden: veerkracht, elasticiteit, duurzaamheid, scheur en slijtvastheid en meer. Alle soorten handschoenen in ons assortiment voldoen aan deze eisen en zijn dan ook voorzien van de verplichte keurmerken en voldoen aan de HACCP-richtlijnen. Ze zijn verkrijgbaar in wit, blauw of transparant. Blauw heeft de voorkeur voor gebruik in de voedingsindustrie. Mocht het namelijk gebeuren dat een stukje van de handschoenen in de voeding terechtkomt, dit wordt dit vanwege de blauwe kleur sneller opgemerkt dan een witte handschoen. Ze zijn gepoederd of ongepoederd verkrijgbaar. Gepoederde zijn iets makkelijker aan te trekken. Verder zijn ze ook te gebruiken door doe-het-zelvers, voor werkzaamheden in de tuin en ook voor schoonmaakwerkzaamheden zijn ze perfect. Vele mensen krijgen namelijk last van handen wanneer ze geruime tijd in water werken. Mocht u meer informatie willen over onze producten, neem dan snel contact op met onze helpdesk.