Onze andere webshops

Handen drogen op een hygiënische manier met de Twinflow

maandag 10 december 2018 | Geschatte leestijd: 3 minuten

Er is altijd een strijd geweest tussen de producenten van handendrogers en die van papieren handdoekjes. De papierproducenten claimen dat het drogen van de handen met een handendroger (door middel van warme lucht) ontzetten onhygiënische zou zijn. Dankzij de luchtstroom worden bacteriën de lucht ingeblazen en dit zou zeer ongezond zijn. Wellicht dat dit het geval is voor sommige handendrogers, maar in ieder geval niet voor het Twinflow handendroger-systeem van Plastiqline. In dit artikel vertellen wij u kort waarom een Twinflow handendroger een uitstekende keuze is voor op uw toilet. 

Plastiqline Twinflow handendroger: een korte uitleg

Zoals te zien is op de foto is de Twinflow een fraai vormgegeven handendroger. Golvende lijnen, gecombineerd met een minimalistisch design zorgen ervoor dat deze handendroger bij vrijwel ieder sanitair interieur te combineren valt. Hij is  bovendien verkrijgbaar in drie kleuren: RVS, wit en zwart.  De hands-in handendroger - hij heet zo omdat je je handen erin steekt - is energiezuinig en werkt supersnel. Het kost niet meer dan 10 seconden voordat de tweezijdige luchtstroom uw handen volledig droog heeft geblazen. Deze luchtstroom heeft een luchtsnelheid van 410 km per uur. Het vermogen van de Twinflow is traploos instelbaar van 420 tot 1100 Watt. De Plastique Twinflow is een handendroger van uitstekende kwaliteit. Hij is geschikt voor verschillende locaties: restaurants, scholen, kantooromgevingen en meer. Men komt ze overigens steeds vaker tegen. Reden  hiervoor is het gebruiksgemak; u bespaart kosten en krijgt geen klachten dat er geen papieren vouwhanddoekjes meer aanwezig zijn in het toilet. 

Wat zijn de voordelen van een Twinflow handendroger? 

Geen bacteriën in de lucht

De Twinflow handendroger is super hygiënisch. Het apparaat is namelijk voorzien van een hoge kwaliteit HEPA-filter die alle lucht - waarmee de handen worden gedroogd - zuivert. De luchtstroom die uw handen droogt is dus schoner dan de aanwezige lucht in de toiletruimte. 

Geen waterspetters

Bij veel handendrogers wordt het overtollige water dat zich nog op de handen bevindt na het wassen overal naartoe geblazen. U kunt zich voorstellen dit de hygiëne in de toiletruimte niet ten goede komt. Maar bij de Twinflow hoeft u zich daar absoluut geen zorgen over te maken. Het overtollige water komt netjes terecht in een waterreservoir dat eenvoudig uit het toestel is te nemen en te reinigen. Let er wel op, dat dit vaak genoeg gereinigd wordt. 

Biocote protectie tegen bacteriën 

Alle Twinflow handendroger zijn voorzien van een zogeheten Biocote beschermingslaag. Deze zorgt ervoor dat schadelijke micro-organismen zich niet kunnen vastzetten op het toestel. 

Niet schadelijk voor het milieu

De Twinflows zijn energiezuinig en het materiaal waarvan ze zijn gemaakt is volledig recyclebaar. U vindt 'm terug op de lijst van Energie-Investeringen voor 2017. 

Zeer geschikt voor drukke locaties

De droogtijd is ongeveer 8 tot 10 seconden. Toiletbezoekers kunnen dus relatief snel hun handen drogen na het wassen. Dit is ideaal op plekken waar men pieken heeft in het toiletbezoek, denk bijvoorbeeld aan scholen of universiteiten of kantooromgevingen. 

Keuze uit koude of warme lucht

De Twinflow van Plastiqline blaast zowel warme als koude lucht. De warme luchttoevoer kan eenvoudig ingeschakeld worden via een knop op het bedieningspaneel. Bij het oude model bestond deze mogelijkheid niet.