Onze andere webshops

Greenspeed: de slimme manier van schoonmaken

donderdag 22 november 2018 | Geschatte leestijd: 8 minuten

Greenspeed is niet alleen een fabrikant van allerhande reinigingsproducten, maar is bovendien ook een onderneming met een heel specifiek doel. Een doel dat valt te omschrijven in het vinden van een ultieme reinigingsbalans tussen mens, milieu en onderneming. Het resultaat? Efficiënte, duurzame en gebruiksvriendelijke producten die stuk voor stuk getuigen van de nodige portie moed en innovatievermogen. Dit resultaat vinden we terug in alle producten van Greenspeed, ongeacht of het nu gaat om haar microvezeldoeken, wasnetten of telescoopstelen. Benieuwd welke innovatieve producten van Greenspeed wij in ons assortiment hebben opgenomen? Onderstaand overzicht verschaft alvast enige verduidelijking, zowel over de visie en werkwijze van Greenspeed als over de beschikbare producten. Ontdek nu de snelle en groene reinigingsoplossingen van Greenspeed.


green speed

Over Greenspeed

Reinigen hoort eigenlijk synoniem te staan met duurzaamheid en recyclen. Het gebruik van reinigingsproducten mag dan ook geen vervuiling van onze natuurlijke leefomgeving inhouden. Greenspeed tracht dit te bekomen door de circulaire en duurzame economie te integreren in de productie van al haar producten. En die producten, die mogen er inderdaad wel zijn. Greenspeed kiest hier voor een totaalpakket van innovatieve oplossingen, gaande van microvezels tot hoogwaardige reinigingstechnologieën. Haar breed gamma aan speciaal ontwikkelde en aangepaste reinigingsproducten laten niets aan het toeval over: steeds levert Greenspeed de beste oplossingen voor allerhande verontreinigingen. De bewezen betrouwbaarheid van Greenspeed vinden we trouwens ook terug in de verschillende certificaten die het merk en haar producten mogen dragen: het Cradle to Cradle certificaat, het Nordic Swan ecolabel en het EU ecolabel (zie verder voor meer informatie hieromtrent). Door te kiezen voor Greenspeed kies je met andere woorden voor betrouwbare, innovatieve, gebruiksvriendelijke én duurzame reinigingsoplossingen.

Interieureiniging

Greenspeed heeft een breed gamma aan oplossingen op vlak van interieurreiniging. Uiteraard denken we hierbij meteen aan haar ruim scala aan microvezelproducten zoals de Greenspeed microvezeldoeken, de Handscrubby flex scrubpad en de Greenspeed Originals. Maar zoals steeds gaat Greenspeed veel verder en hebben ze bijvoorbeeld ook hooggeconcentreerde interieurreinigingsproducten die iedere vlek als sneeuw voor de zon kunnen laten verdwijnen.

In het Greenspeed gamma interieurreinigingsproducten tref je bij Handdoekentoiletpapier volgende producten aan:

 • Microvezeldoeken en scrubpads;
 • Sponzen;
 • Handschoenen;
 • De befaamde Greenspeed dusters en pads.

Glazen en muren

Omdat klassieke interieurreinigingsproducten niet zomaar geschikt zijn voor de reiniging van (glazen) wanden, bedacht Greenspeed ook hier heel wat praktische en gebruiksvriendelijke oplossingen. Zo werd de klassieke mop vervangen door een zogenaamde Glass Mop met een aangepaste frame en driedelige steel. Door de Glass Mop licht vochtig te gebruiken bekom je in een handomdraai een streeploos effect. De steel is dan weer uiterst licht en zeer makkelijk te hanteren, waardoor het reinigen van hoge glazen wanden lang niet als intensief aanvoelt. Dit resulteert in een ergonomisch merkwaardig product dat bovendien ook voldoet aan de duurzaamheidsvereisten die Greenspeed aan al haar producten stelt.

Vloerreiniging

Er zijn heel wat producten op de markt als het aankomt op vloerreinigjng. De producten van Greenspeed dienden dan ook heel innovatief zijn om in ons aanbod opgenomen te worden. Waar verschillen de vloerreinigingsproducten van Greenspeed dan ten opzichte van haar concurrenten? Door een heerlijke combinatie van ergonomische innovatieve aanpassingen, ultieme gebruiksvriendelijk en duurzame herbruikbaarheid.

Die fantastische combinatie treffen we onder andere aan bij de Twist Mop en de bijhorende Sprenkler. Het systeem is gebaseerd op het zogenaamde Click’m Framewerk, een uniek magnetisch systeem die de gebruiker in staat stelt om razendsnel en moeiteloos van mop om te wisselen. Door gebruik te maken van de bijhorende Sprenkler moet je bovendien ook niet langer zeulen met loodzware emmers. De sprenkler bevat een geïntegreerd waterreservoir om ultieme efficiënte te garanderen. Het resultaat is inderdaad een uitstekende combinatie tussen ergonomische aanpassingen en gebruiksvriendelijkheid. En de aangehaalde duurzaamheid? Die treffen we, zoals bij alle andere producten van Greenspeed, gewoon aan in de verschillende certificaten die deze producten met trots mogen dragen.

Volgende vloerreinigingsproducten van Greenspeed zijn beschikbaar in ons assortiment:

 • De Greenspeed Click’m mopsystemen (steel en vlakmophouder zowel apart als collectief verkrijgbaar);
 • De Greenspeed moppen;
 • De Greenspeed sprenklerstelen en vulflessen;
 • De Greenspeed vlakmopplaten.

Sanitaire oplossingen

Heel wat fabrikanten beperken zich tot een bepaald segment van de markt. Greenspeed kiest daarentegen voor collectieve reinigingsoplossingen. Dat merken we dan ook aan haar diversiteit aan producten, waarbij zowel klassieke als gespecialiseerde reinigingsproducten vlot verkrijgbaar zijn.

De sanitaire oplossingen van Greenspeed passen dan ook perfect binnen deze aangehaalde visie. Het gaat in de praktijk om aangepaste sponzen, handdoeken en handschoenen. Zo zijn de Heavy Duty microvezeldoeken ideaal voor het reinigen van sterk verontreinigde oppervlakken. Zeker in sanitaire ruimten waar niet alleen kalkaanslag maar ook andere vieze resten achter kunnen blijven is het geen overbodige luxe. Idealiter wordt de Heavy Duty microvezeldoek gecombineerd met een hoogwaardig reinigingsmiddel geschikt voor sanitaire reiniging.

Uniek aan de sponzen van Greenspeed is hun samenstelling. Zo zijn deze Greenspeed sponzen vervaardigd op basis van speciaal ontwikkeld antibacterieel materiaal. Deze sponzen kunnen hun schurende kracht perfect combineren met de samenstelling op basis van microvezels om alle vormen van vervuiling handig te verwijderen. Nog belangrijker is bovendien dat deze Greenspeed sponzen uitbundig getest zijn in sanitaire omgevingen en ondanks hun schurende werking het sanitair oppervlak niet beschadigen. Uiteraard zijn deze trotse dragers van het Nordic Swan Ecolabel ook in deze webwinkel verkrijgbaar.

Volgende sanitaire reinigingsproducten zijn beschikbaar in deze webwinkel:

 • De Greenspeed Handscrubby Flex:
 • De Splinky Diamond Spons;
 • De Greenspeed Original microvezeldoeken;
 • De Greenspeed Diamond microvezeldoeken.

Wist je trouwens dat voorgaande producten van Greenspeed universeel inzetbaar zijn? Zo kunnen de Greenspeed Original microvezeldoeken en de andere producten zoals de Splinky Diamond sponzen ook gewoon ingezet worden voor reinigingswerken in bijvoorbeeld de keuken. De hoge hygiënische standaarden van Greenspeed garanderen niet alleen een vlekkeloze maar bovendien ook een bacterieloze reinigingsbeurt. Ideaal voor de reiniging van een keuken of andere ruimte binnenshuis.

De ESIU-test: de kwaliteit van Greenspeed producten

ESIU is de afkorting voor de kernwoorden die de producten van Greenspeed nog het best omschrijven. E staat hierbij voor Efficiëntie, S voor Sustainability (Duurzaamheid), I voor Innovatie en U voor User-friendliness (gebruiksvriendelijkheid). Deze ESIU-test kan in feite op alle producten van Greenspeed toegepast worden.

Als voorbeeld passen we de ESIU-test doe op de microvezeldoeken van Greenspeed. Samengevat bekomen we volgende resultaten:

 • Efficiëntie: De microvezeldoeken van Greenspeed werden tot in de kleinste details voorzien van vezels die vocht opnemen. Hierdoor hebben deze microvezeldoeken niet alleen een superieure reinigingskracht, maar bovendien ook een ongezien absorptievermogen;
 • Sustainability (Duurzaamheid): Bij de productie van deze microvezeldoeken werd er een minimum aan water gebruikt. Ook de hoeveelheid chemische toevoegingen werd tijdens het productieproces tot het absolute minimum beperkt. Zelfs na veelvuldig gebruik en tientallen wasbeurten verliezen deze microvezeldoeken hun vorm en kwaliteit niet, waardoor ze een onevenaarbare levensduur kennen. Op vlak van duurzaamheid mag dat duidelijk tellen;
 • Innovatie: Innovatie zit duidelijk in het DNA van Greenspeed. Aan haar microvezeldoeken ging jarenlang onderzoek naar vernieuwende en milieuvriendelijke productiemethoden vooraf. Doorlopend zoekt Greenspeed naar nieuwe en innovatieve manieren om de efficiëntie, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid van haar microvezeldoeken (en andere producten) drastisch te verhogen;
 • User-friendliness (Gebruiksvriendelijkheid): Ergonomische oplossingen staan voor Greenspeed steeds centraal. Haar microvezeldoeken zijn dan ook uiterst licht van gewicht en voelen goed aan. Ze zijn handig om te gebruiken en maken de handen niet nodeloos grauw en ruw.

De ESIU-test van Greenspeed moet aanzien worden als een cirkel, net zoals de circulaire economie waar Greenspeed met alle plezier deel van uitmaakt. Wat we daarmee bedoelen? Innovatie zorgt voor duurzaamheid en efficiëntie. Efficiëntie zorgt er dan weer voor dat haar producten gebruiksvriendelijk zijn. De praktijk leert ons bovendien dat een toegenomen gebruiksvriendelijkheid resulteert in betere prestaties en een toename van de efficiëntie. Of hoe een cirkel rond kan zijn. Bij Greenspeed lijkt het plaatje wel steeds perfect.

De Greenspeed certificaten

Wie Greenspeed zegt, zegt inderdaad ook duurzaamheid. Ook de verschillende certificaten van Greenspeed tonen dat aan. Zo mag Greenspeed onder andere het Cradle to Cradle Certificaat, het Nordic Swan Ecolabel en het EU Ecolabel dragen:

 • Cradle to Cradle Certificaat: Dit certificaat is de meest betrouwbare indicator van duurzame producten. Het toont aan dat de productenstroom ontworpen werd voor een constante cyclus van grondstoffen. Onder andere volgende producten dragen dit certificaat: de Cleaning agents en haar varianten.
 • Nordic Swan Ecolabel: Dit ecolabel garandeert dat het productieproces zelf op een milieuvriendelijke wijze gebeurt en dat het product aan een hele resem van hoge kwaliteitseisen voldoet. Onder andere volgende producten van Greenspeed dragen dit ecolabel: de microvezeldoeken, de microvezel mop en de microvezel sponzen.
 • EU Ecolabel: Het EU ecolabel geeft alsook aan dat het product milieuvriendelijk en duurzaam is. Het is met andere woorden een variant op voorgaande labels en certificaten en tracht voornamelijk de wildgroei van milieulabels te centraliseren in een enkel label. Onder andere volgende producten van Greenspeed dragen dit ecolabel: de Cleaning agents en haar varianten.

Meer weten over de duurzaamheid van de producten van Greenspeed? Of andere vragen over ons assortiment aan Greenspeed producten? Contacteer ons dan vrijblijvend voor meer informatie.