Onze andere webshops

Greenspeed microvezel: praktisch, efficiënt en milieuvriendelijk

dinsdag 25 december 2018 | Geschatte leestijd: 6 minuten

Je zal vast al gemerkt hebben dat wij op HanddoekenToiletpapier.nl een ruime interesse hebben in de zogenaamde Greenspeed microvezel. Ongeacht of het nu gaat om microvezeldoeken of eerder om stofdoeken: de Greenspeed microvezel heeft zijn plaats in deze webwinkel terecht weten te veroveren. Daarom besloten wij om de Greenspeed microvezel ook eens in de kijker te plaatsen en hem de informatie toe te kennen die hij ook oprecht verdient.
green speed

Over Greenspeed

Greenspeed is een Nederlands bedrijf dat inzet op kwalitatieve reinigingsproducten, zonder de circulaire economie uit het oog te verliezen. Hun services gaan echter veel verder dan louter het produceren van de genoemde Greenspeed microvezel. Zo bieden ze bovendien ook workshops en trainingen aan om efficiënter te reinigen. Hun hoge kwaliteit dragen ze al meer dan 20 jaar hoog in het vaandel en ze profileren zichzelf terecht als een betrouwbare en innovatieve speler op de reinigingsmarkt. Nog meer dan dat zijn ze soms ook gewoon een beetje gek: gek van reinigen, gek van innovatie en gek van milieubewustheid. De greenspeed microvezel is niets meer of minder dan de verpersoonlijking van al die eigenschappen in uiteenlopende producten.

Over de Greenspeed microvezel

De Greenspeed microvezel werd speciaal ontwikkeld om een hoge absorptiegraad te garanderen. De microvezels die in de stof aanwezig zijn, behelpen de opname van water en andere vloeistoffen en zorgen ervoor dat reinigen een stuk eenvoudiger wordt. Dankzij de vele uitvoeringsvormen is de Greenspeed microvezel voor verschillende doeleinden beschikbaar. Hoe dan ook is de Greenspeed microvezel speciaal ontworpen om zijn kwaliteit en vorm te behouden na veelvuldige was- en reinigingsbeurten.

Greenspeed microvezel voor interieurreiniging

Greenspeed heeft verschillende microvezeldoeken ontwikkeld, gericht op de klassieke interieurreiniging. Het gaat om zowel klassieke reinigingsdoeken die gebruikt kunnen worden in combinatie met standaard reinigingsproducten en om zogenaamde microvezelhandschoenen. Deze reinigingshandschoenen kunnen gebruikt worden voor de reiniging van bijna ieder oppervlak en zijn voorzien van een kleurcode voor een efficiënte inzetbaarheid. Het is bovendien gezegend met een groene strech-kraag, waardoor hij erg goed aansluit om de pols en niet van de hand glijdt tijdens hardnekkige reinigingswerkingen. Dankzij een stiksel aan de vingers blijft het eenvoudig om knijpende bewegingen te maken. Praktisch, handig en erg hygiënisch.

Greenspeed microvezel voor glasreiniging

De Greenspeed microvezel werd ook verwerkt in haar zogenaamde Glasmop. Deze werd speciaal ontwikkeld om glas- en spiegeloppervlakken efficiënt te reinigen, maar kan ook gebruikt worden voor de reiniging van bijvoorbeeld tegelwanden. Dankzij het gebruik van de Greenspeed microvezel verwijdert het erg eenvoudig vuil, vetaanslag en vingerafdrukken. Het achterblijvende water wordt gericht verspreid en droogt onzichtbaar op, resulterende in een streeploos glasoppervlak. Vooral in combinatie met de telescopische steel is hij wel erg eenvoudig te gebruiken.

Greenspeed microvezel voor vloerreiniging

De Greenspeed microvezeldoeken zijn ook beschikbaar in erg grote uitvoeringen. Aanvankelijk werden ze dan wel ontwikkeld om te gebruiken als handdoek, maar al snel evolueerden ze naar een gebruik als dweil. Ze dienen lichtvochtig gebruikt te worden in combinatie met de greenspeed vloertrekker. Dankzij de erg stevige eigenschappen kan deze Greenspeed dweil gebruikt worden op harde vloeroppervlakken. Deze dweilen zijn verkrijgbaar met of zonder steelgat middenin de Greenspeed microvezeldoek.

Greenspeed microvezel voor sanitaire reiniging

Toegegeven: deze Greenspeed microvezeldoeken verschillen weinig van de -doeken die gebruikt worden voor interieurreiniging, maar zijn daarentegen wel voorzien van een andere kleur. Belangrijk, want zo voorkom je natuurlijk dat je de microvezeldoek nadien ook voor andere doeleinden zou gebruiken. Voor de meest vieze reinigingswerken werd daarentegen wel een wegwerpbare microvezeldoek ontwikkeld die bovendien zelfs op rol verkrijgbaar is. Zo garandeer je een optimale hygiëne in jouw sanitair, wat het net zo prettig maakt.

Greenspeed microvezel voor keukenreiniging

Ook het assortiment aan Greenspeed microvezeldoeken voor keukenreiniging doet sterk denken aan zijn varianten die ontwikkeld werden voor interieurreiniging. Toch verdient één exemplaar de nodige uitweiding: de Heavy Duty XL microvezeldoek. Deze reinigingsdoek heeft een nog hogere absorptiegraad en werd speciaal ontwikkeld voor de efficiënte reiniging van sterk vervuilende oppervlakken, zoals bijvoorbeeld ovens of kookoppervlakken. Hij kan tot 440 keer gewassen worden, waardoor hij wel erg lang lijkt mee te gaan. Zijn unieke microvezelstructuur, verwerkt in een dikkere uitvoering, maakt van hem de ideale partner voor iedere keukenreiniging.

Vanwaar de benaming?

De benaming doet het natuurlijk al een beetje vermoeden, maar Greenspeed zet sterk in op een milieuvriendelijkere economie. Dit doen ze door zich te focussen op de zogenaamde circulaire reiniging. Ze leggen de focus op hernieuwbare bronnen, het achterwege laten van fossiele brandstoffen en een ultieme recycling van al hun producten. Het voordeel voor jou: alle microvezelproducten zijn honderden malen wasbaar opdat ze veelvuldig dienst kunnen doen. Dubbel zo vaak wasbaar dan andere microvezelproducten zelfs, zoals ze zelf terecht beweren. Een ander voordeel vinden we dan weer bij de ultieme efficiëntie van deze microvezelproducten:  het verwijdert vlekken tot drie maal sneller, het is 90% extra vochtvacht (met minder waterverbruik tot gevolg) en het houdt zijn kwaliteit en vorm vele malen langer vast. En wanneer die kwaliteit toch afneemt? Dan kan de Greenspeed microvezel gerecycled worden in nieuwe microvezelproducten.

Voorzien van het Nordic Ecolabel

Het groene karakter van de Greenspeed microvezel vinden we ook terug in de diverse ecologische labels en certificaten die het dragen mag. Vooral het Nordic Ecolabel voor de microvezeldoeken, -handschoenen, -dweilen en -schrobs is dan ook benoemenswaardig. Dit keurmerk geeft aan dat de strikte vereisten, die variëren tussen milieuvereisten, kwaliteitsvereisten en gezondheidsvereisten, volledig werden nageleefd. Voor de vaststelling ervan werden proefstalen onderzocht door onafhankelijke laboratoria en volgen er op sporadische basis ook controlebezoeken. Het Nordic Ecolabel geeft dan ook aan dat de Greenspeed microvezel niet alleen propageert groen te zijn, maar dat ook daadwerkelijk is.

Tip: Greenspeed is meer dan alleen microvezels

Alhoewel we de nodige aandacht besteedt hebben aan de Greenspeed microvezel, heeft Greenspeed ook veel meer dan dat alleen te bieden. Zo kiest het voor een totaalconcept boordevol producten. Gaande van vlakmopplaten tot telescoopstelen en reinigingsproducten: het heeft het allemaal. En wil je na de reiniging jouw doeken wassen om ze opnieuw te gebruiken? Dan heeft het ook een speciale wasnet om de verschillende doeken van elkaar te kunnen onderscheiden. Dat is extra hygiënisch, zoals jij het natuurlijk ook beoogt.