Onze andere webshops

Geheime tips van de schoonmaakprofessional

dinsdag 20 november 2018 | Geschatte leestijd: 3 minuten

Schoonmaken lijkt niet zo heel moeilijk, maar onverwacht loopt u toch tegen een hoop problemen op: hoe verwijder je bijvoorbeeld een hardnekkige chocolade- of rode wijnvlek? Wat doe je met de kalkvlekken in de badkamer? In dit blog geven wij enkele professionele schoonmaaktips prijs die u waarschijnlijk nog niet kent. Neem er je voordeel mee. Heeft u overigens nog interessante schoonmaaktips. Stuur ze op, dan verzamelen wij ze voor een volgende blog.

Soda en puimsteen

Last van vervelende roestvlekken in  het toilet? Om deze te verwijderen gebruikt u een puimsteen. U moet 'm wel nat maken voor gebruik, met een droge puimsteen kunt u namelijk de toiletpot beschadigen. Doe handschoenen aan - niet vergeten - en behandel de roestvlekken met de natte puimsteen. Een andere tip voor een schoon toilet: strooi wat baking soda in uw toilet en laat dit een paar minuten inwerken alvorens u doorspoelt.

Vieze luchtjes en de diepvries

Sportkleding die stinkt en die je eigenlijk niet goed kunt wassen? Denk bijvoorbeeld aan een helm of kniebeschermers. Stop ze in de diepvries en de luchtjes zullen verdwijnen omdat de bacteriën die zorgen voor de onaangename lucht de kou niet kunnen verdragen. Ook is de diepvries te gebruiken voor het verwijderen van kauwgom of kaarsvet uit textiel. Het materiaal wordt hard en is makkelijk te verwijderen.

Schuurspons voor de douche

Een metalen - zilveren - schuurspons wordt normaal gezien gebruikt voor het schoonmaak van pannen en ovenschalen. Gebruik 'm overigens nooit voor het reinigen van pannen met een anti-aanbaklaag. Wat u wellicht niet wist is dat een metalen schuurspons ook zeer geschikt is voor het verwijderen van kalkvlekken en zeepresten op uw douchecabine. Het ligt natuurlijk aan het materiaal, maar in de meeste gevallen zult u geen krassen maken. Ook een goede tip is om de ramen van uw douchecabine even na te spoelen, nadat u klaar met douchen. U zult veel minder hoeven schoonmaken.

WC-borstel

De WC schoonmaken is niemand zijn favoriete bezigheid. Wat wellicht nog vervelende is de WC schoonmaken met een WC-borstel die nat is. Zo één waar er een laagje water staat in de houder. Smakelijk! Om dit te voorkomen moet u de WC-borstel laten uitlekken. Klem 'm tussen de toiletpot en de WC-bril met de borstel aan de binnenkant van de toiletpot.

Azijn en watervlekken

Voor het verwijderen van kalkaanslag en watervlekken gebruikt u witte azijn. Neem een microvezeldoek of anders een stukje keukenpapier. Bevochtig dit met de witte azijn en leg de doek vervolgens op de vlekken. Veeg het vervolgens en de vlekken zijn verdwenen als sneeuw voor de zon. Dit komt duur het zuur van de azijn. Een andere manier is een plastic zak te nemen. Deze te vullen met een laagje azijn en hier de douchekop in laten weken. 

Stofzuigen 2.0

Stofzuigen is niet moeilijk zult u denken. Je moet enkel de stofzuiger heen en waar bewegen over de vloer. Nou, dat is dus niet helemaal waar. Het is enkel in de tweede beweging, wanneer u de stofzuiger terugtrekt dat u vuil verwijderd. Het is dus belangrijk dat u dit niet te snel doet. Anders wordt niet al het vuil opgezogen. Je moet dit dus redelijk langzaam doen, zodat de stofzuiger voldoende tijd heeft om het volledige oppervlak schoon te zuigen.