Onze andere webshops

Elektrische handdrogers: voordelen en nadelen

woensdag 11 december 2019 | Geschatte leestijd: 5 minuten

Je hebt zojuist gebruik gemaakt van het toilet en vervolgens grondig jouw handen gewassen; zoals het hoort. Maar dan blijkt dat je voorganger net het laatste handdoekje uit de automaat heeft gehaald. Om je handen droog te maken, zal je dan toiletpapier moeten nemen of ze moeten droogmaken aan je broek. Beide opties zijn niet ideaal. Hoe kunnen we dit nu voorkomen? Vaker de toiletten controleren en op tijd de handdoekjes aanvullen. Dat klopt inderdaad, maar je kan ook kiezen voor de aanschaf van een elektrische handdroger die de handen droogt door middel van warme lucht. Dit biedt een aantal voordelen:

Voordelen elektrische handdroger

  • Degene die de toiletten schoonmaakt, heeft minder werk;
  • U betaalt slechts de aanschaf van de elektrische handendroger en elektriciteit. Je betaalt niet voor de verbruiksartikelen – papieren handdoekjes - en je hoeft er niet op te letten dat je voldoende voorraad in huis hebt;
  • Een elektrische handendroger gaat zeer lang mee. In de meeste gevallen meer dan 10 jaar;
  • Een elektrische handendroger is uitermate hygiënisch. Vaak wordt beweerd dat het gebruik van papieren handdoekjes hygiënischer zou zijn dan een warme lucht handendroger. Dat is niet waar: wat betreft hygiëne zijn er geen bezwaren tegen het gebruik van een warme lucht handendroger;
  • Een elektrische handendroger is beter voor het milieu. Geen enkel systeem om je handen te drogen is goed voor het milieu. Wel is het zo dat een elektrische handendroger veel minder belastend is voor het milieu dan een klassieke handdoekdispenser, terwijl ze gewoon de beste handdrogers zijn.

Nadelen elektrische handdroger

Natuurlijk biedt een automatische handendroger ook een aantal nadelen:

  • Met een elektrische handendroger duurt het lang voordat de handen droog zijn - dit geldt overigens enkel voor conventionele handdrogers, niet voor de high-end modellen;
  • Een elektrische handdroger maak relatief veel geluid. Op bepaalde locaties is dit niet gewenst.

In onze shop zijn er drie verschillende soorten elektrische handdrogers verkrijgbaar: de automatische handendroger, de manueel te bedienen elektrische handdrogers met drukknop en de hands-in handdrogers. Stuk voor stuk kennen ze hun eigen voor- en nadelen die we per elektrische handendroger bespreken. Dit maakt elektrische handdrogers vergelijken nog eenvoudiger.

Automatische handendroger voor op het toilet

De automatische handdroger

Dit type elektrische handdroger is zonder twijfel de meest gebruikte. Er zijn twee verschillende varianten van de automatische handdroger verkrijgbaar. Bij de ene komt de warme lucht uit de onderkant van het toestel; het andere model is voorzien van een tuit. De tuit kan eventueel omgedraaid worden voor het föhnen van je haar. Zo transformeer je de elektrische handdroger in een haardroger. Erg handig voor bijvoorbeeld de kleedkamers in een fitnesscentrum, sportclub of spa. De automatische handdrogers zijn verkrijgbaar in kunststof, RVS, aluminium en staal in diverse designs. Alle modellen dienen aan de wand te worden bevestigd. Om de automatische handdrogers in werking te laten treden, dien je enkel je handen eronder te houden. Super simpel!

Hands-in handdroger

De hands-in handdroger is nog een relatief nieuw model en pas sinds enkele jaren verkrijgbaar. Een innovatief en gepatenteerd systeem dat je handen in een mum van tijd droogmaakt. Om deze reden worden de toestellen ook wel high-end handdrogers genoemd. De naam hands-in handdroger werd gekozen omdat je je handen erin moet steken. Deze modellen worden steeds populairder omdat ze je handen zeer snel droog maken; een stuk sneller dan eerder genoemde handdrogers. Verder verbruiken ze weinig stroom en zijn ze dus een stuk goedkoper in het gebruik. De hands-in handdrogers zijn wel een stuk groter van formaat, let er dus op dat je voldoende plaats hebt in jouw toiletruimten. De hands-in handdroger is verkrijgbaar in diverse kleuren en stijlen.

Hands in handendroger

Elektrische handendroger met drukknop

Deze elektrische handendroger wordt bediend middels een opvallende drukknop aan de voorkant van het toestel. De meeste van deze modellen zijn eveneens voorzien van een tuit aan de voorkant waar de warme lucht uitkomt. Qua design lijkt deze elektrische handdroger sterk op de automatische handendrogers. Een stijlvol design dat bij vrijwel ieder sanitair past!

Handendroger met drukknop

Wat zijn nu de beste handdrogers?

Op deze vraag is er geen eenduidig antwoord mogelijk. Elke elektrische handendroger kent nu eenmaal zijn eigen voordelen en nadelen. Ook ten opzichte van klassieke handdoekroldispensers is dat het geval. Wil je de elektrische handendroger ook als föhn gebruiken? Dan is een automatische handdroger de beste keuze. Maar wil je daarentegen een energievriendelijke elektrische handdroger die automatisch uitschakelt? Dan kies je beter voor een hands-in handdroger.

Bij 4UStore helpen we je graag verder. Via onze zoekfunctionaliteiten kan je eenvoudig verschillende handdrogers vergelijken en vind je meteen een model dat bij jou past. Hieronder vind je al onze elektrische handendrogers netjes weergegeven. Weet je desondanks nog steeds niet wat de beste handdrogers zijn voor jouw toepassingen? Contacteer dan even onze klantendienst, waar onze medewerkers jou graag helpen en voor jou handdrogers vergelijken.