Onze andere webshops

Ecolab schoonmaakmiddelen: ecologisch efficiënt

zaterdag 22 september 2018 | Geschatte leestijd: 5 minuten

Bij Handdoekentoiletpapier.nl streven we al langer een duurzaam assortiment na. Niet alleen doen we dat door klassiek papier te vervangen door gelijkwaardige recycleerbare varianten, ook in de lijn schoonmaakmiddelen bieden we steevast een duurzame variant aan. De schoonmaakmiddelen van Ecolab zijn logischerwijs integraal aanwezig in deze webshop. Maar om welke Ecolab schoonmaakmiddelen gaat het en wat kenmerkt hen? We maken een onderverdeling per schoonmaakcategorie.

Ecolab ecologische oplossingen voor de keukenomgeving

Een keukenomgeving moet aan strikte vereisten voldoen op vlak van hygiëne. Vaak zijn de gebruikte antibacteriële middelen dan ook zo efficiënt dat ze niet alleen de bacteriën doden maar ook slecht zijn voor het natuurlijk leefmilieu. Er is dan ook geen betere plaats om het assortiment Ecolab schoonmaakmiddelen uit de doeken te doen. Speciaal voor de keukenreiniging is er bijvoorbeeld de Ecolab Oasis Pro voor gebruik in combinatie met de Ecolab-dispenser. Het heeft een desinfecterende werking en wordt gebruikt in combinatie met de andere reinigingsproducten van Ecolab. Denk maar aan het Ecolab reinigingsmiddel voor werk- en vloeroppervlakken en het Ecolab reinigingsproduct voor vettige vloeren. Uiteraard mag ook het Ecolab afwasmiddel niet ontbreken, net zoals de ecologische glasreiniger van deze fabrikant.

Weet overigens dat een aantal ontvetters van Ecolab ook gewoon geschikt zijn voor gebruik in de keuken. Het gaat onder andere om de duurzame ovenreiniger (ook verkrijgbaar als ecologische foam ovenreiniger) en de allesreiniger en ontvetter van Ecolab.

Een nette vloer met een duurzaam geurtje

Eerder haalden we reeds een aantal duurzame vloerreinigers van Ecolab aan. Deze vloerreinigers schikten zich voornamelijk voor gebruik in de keuken. Voor andere vloeren, bijvoorbeeld in de kantooromgeving, zijn er vaak betere oplossingen te vinden.

Het gaat onder andere om een duurzaam reinigingsmiddel voor in schrobmachines, het Ecolab reinigingsmiddel voor niet alkali-bestendige vloeren en het Ecolab vloerreinigingsmiddel voor sterk belopen vloeren. Wens je de harde waterbestendige vloer van een beschermingslaag te voorzien? Dan is er tot slot de Ecolab Indur Fast Vloerreiniger en Onderhoud. Een aanrader bij gebruik als spray of bij gebruik in een schrobmachine.

Milieuvriendelijk reinigen van de sanitaire omgeving

In een sanitaire omgeving is een duurzaam beleid nog raadzamer, gelet op het feit dat producten zoals ontkalkers en ontstoppers rechtstreeks via het afvoerwater geloosd worden. Niet geheel verwonderlijk is het aanbod aan duurzame sanitaire (schoonmaak)middelen van Ecolab hier duidelijk aanwezig. Het gaat in het bijzonder om:

De ecologische interieurreinigers

Afronden doen we met het zogenoemde Ecolab schoonmaakmiddel voor interieurreiniging. Dergelijke schoonmaakmiddelen houden rekening met het fragiel karakter van jouw interieur, ongeacht of het nu gaat om niet-zuurbestendige metalen oppervlakken of om houten meubelen die extra aandacht verdienen.

Vermeldenswaardig is overigens dat de producten van Ecolab lang niet de enige duurzame oplossingen zijn, integendeel. Bij Handdoekentoiletpapier.nl streven we naar een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor alle door ons aangeboden schoonmaakmiddelen. Net zo krachtig, maar dubbel zo fijn.