Onze andere webshops

Duurzaamheid tips voor de professionele schoonmaak

donderdag 1 augustus 2019 | Geschatte leestijd: 4 minuten

Duurzaam schoonmaken

De schoonmaakmarkt wordt steeds duurzamer. De tijd dat toxische stoffen gewoon in het rioolputje verdwenen, ligt intussen al even achter ons. Steeds vaker wordt dan ook gekozen voor schoonmaakproducten die niet schadelijk zijn voor fauna en flora. Ook bij 4UStore beschikken we over enkele duurzame producten die dat doel dienen. Wij plaatsen niet alleen een aantal van onze producten in de kijker maar hebben ook enkele ecologische tips voor jou in petto.

# 1. Ontdek de producten van Tana Green Care

De producten van Tana Green Care zijn niet alleen gericht op een professionele en resultaatgerichte schoonmaak maar helpen ook de ecologische voetafdruk te verkleinen. Het gaat om een merk van Werner & Mertz Professional. Haar producten focussen op duurzame schoonmaakoplossingen in combinatie met de beste schoonmaakprestaties. De producten van Tana Green Care zijn verkrijgbaar voor uiteenlopende toepassingen. Denk onder andere aan ecologische ontvetters, vloerreinigers en interieurreinigers. Wat ons betreft zijn deze producten absolute aanraders.

# 2. Verklein de plastic afvalberg

Plastic afval

Reinigingsproducten komen vaak in plastic verpakkingen die op hun beurt voor restafval zorgen. En dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Daarom bieden wij verschillende oplossingen aan. Denk bijvoorbeeld aan herbruikbare sprayflacons die eenvoudig kunnen worden bijgevuld met behulp van onze bulkverpakkingen. Maar ook onze dispensersystemen met minimaal verpakkingsmateriaal dienen dat doel.

Hiernaast beschikken wij over verschillende producten met verpakkingen op basis van 100% gerecycled plastic. Dat assortiment zal de volgende jaren enkel maar toenemen, want steeds meer fabrikanten zetten in op gerecyclede verpakkingen. Ongeveer 65% van de door Werner & Mertz gebruikte verpakkingen zijn nu al gemaakt op basis van gerecycled plastic. Maar bovendien heeft men de ambitie om dat cijfer tegen 2025 tot maar liefst 100% op te trekken!

# 3. Gebruik de Green-Effective Training app

Green-Effective Training app

Recent zag de Green-Effective Training app het levenslicht. Het gaat om een gratis applicatie van Werner & Mertz Professional. De app kan gratis worden geïnstalleerd op mobiele toestellen en verwijst jou automatisch door naar de best geschikte duurzame producten. Bovendien zijn er talloze trainingsvideo’s beschikbaar die jouw medewerkers helpen om de duurzame schoonmaakmiddelen efficiënter te gebruiken. Het is zowel verkrijgbaar voor de Google Playstore als voor de App Store.

4UStore is een officiële verkoper van de producten van Werner & Mertz Professional en alle aangehaalde producten zijn dan ook verkrijgbaar via deze webwinkel.

# 4. Verklein het aantal leveringen

Zelfs met gerecyclede verpakkingen en het correct gebruik van duurzame schoonmaakmiddelen is er nog één hiaat voor een duurzaam schoonmaakbeleid: het transport. Bestelde producten worden per slot van rekening niet door elektrische wagens geleverd en zorgen onrechtstreeks voor de uitstoot van schadelijke stoffen.

Door in bulk te bestellen reduceer je gelukkig de CO2-uitstoot. Ook wij van 4UStore houden ervan als onze producten in grote hoeveelheden de deur uitgaan. Daarom doen ook wij een duit in het zakje door geen verzendkosten aan te rekenen en een mooie staffelkorting toe te kennen. Er is dus meer dan alleen een ecologisch voordeel aan verbonden!

Pallet met dozen

Een praktijkvoorbeeld

Naar jaarlijkse gewoonte vond in mei de Amsterdamse schoonmaakbeurs Interclean plaats. En elk jaar opnieuw lijkt de aandacht voor duurzame schoonmaakproducten er prominenter aanwezig te zijn. Dat wakkert ook bij klanten het verlangen in een duurzaam schoonmaakbeleid aan.

Neem bijvoorbeeld Balans Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten B.V. Zij willen als schoonmaakbedrijf Amsterdam tot een mooiere plaats omtoveren, ook op ecologisch vlak. Daarom werken ze enkel met de schoonmaakproducten van Tana Green Care Professional en hebben ze recent, als eerste onderneming ter wereld, de Cradle to Cradle GoldCM-certificering ontvangen. En alleen al daarom vormen zij het beste praktijkvoorbeeld van een duurzaam schoonmaakbeleid.

Cradle to Cradle Gold Certificering