Onze andere webshops

Duurzaamheid in het toilet met de oplossingen van Satino Black

dinsdag 1 september 2020 | Geschatte leestijd: 4 minuten

Duurzaamheid valt niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Steeds meer bedrijven zetten in op duurzame oplossingen. Zonnepanalen op het dak zijn dan misschien nog wel het best zichtbaar, toch kan ook het meest private kamertje een duurzaamheidsbeurt gebruiken. De producten van Satino Black zijn wat ons betreft een uitstekende keuze voor een duurzaam toilet. Wij maken je wegwijs doorheen het duurzaam toilet van Satino Black.

Een duurzaam toilet met Satino Black

Satino Black zet op verschillende manieren in op een duurzaam toilet. Dat doet Satino Black in de eerste plaats door een centrale rol te spelen in de circulaire economie. Het duurzaam toiletpapier van Satino Black wordt per slot van rekening gemaakt op basis van papieren afvalstromen. De grondstoffen voor het duurzaam toiletpapier zijn afkomstig van kantoorpapier, papieren handdoekjes en koffiebekers en stroomt nu als een nieuw product terug naar dezelfde verbruikers. Dat geldt overigens niet alleen voor het duurzaam toiletpapier maar ook voor de Satino Black-handdoekjes.

Dat omzettingsproces gebeurt zonder schadelijke chemicaliën, maar met natuurlijk afbreekbare grond- en hulpstoffen. Bovendien is het duurzaam toiletpapier van Satino Black ook nog eens CO2-neutraal. De gebruikte energie voor het Satino-toiletpapier wordt gecompenseerd door middel van Standard Carbon-credits waarmee onder andere de CO2-uitstoot in Afrika wordt gereduceerd. Diezelfde gedachtegang wordt niet alleen gevolgd bij de productie van het duurzaam toiletpapier, maar ook bij de andere producten van Satino Black.

Duurzaam toiletpapier en andere papieroplossingen van Satino Black

Toiletpapier moet wit zijn. Of zo denkt de gemiddelde toiletbezoeker er toch over. Het verhaal hierachter is heel psychologisch. Zo willen toiletbezoekers eigenlijk niet dat hun toiletrol wit is, maar wel vooral zacht en comfortabel. Dat laatste is echter niet zo meetbaar en daarom letten ze op andere zaken. Hoe witter een toiletrol is, hoe zachter ze de rol percipiëren. Zet er ook nog eens een leuke prent op en de gebruikers worden al helemaal gek. Zelfs als het verder net dezelfde toiletrollen zijn, "voelen" ze toch zachter aan. Een nadeel voor duurzaam toiletpapier? Niet helemaal. Toiletbezoekers zijn dan wel in staat om verschillende soorten wit met elkaar te vergelijken, maar zonder vergelijkingspunt zien ze helemaal geen verschil tussen een rol die wit is en een rol die iets minder wit is. Omdat het Satino-toiletpapier kwalitatief even zacht en comfortabel is als ander toiletpapier, merken ze geen verschil.

Satino Black Original

Dit duurzaam toiletpapier van Satino Black wordt gemaakt op basis van gerecycled kantoor- en archiefpapier. Dit papier is voor hun eerste toepassing al gebleekt en hierdoor is ook de output heel wit, terwijl er geen kunstmatige bleekstoffen aan hoeven te worden toegevoegd. Als je een luxueuze uitstraling wilt bieden, bijvoorbeeld voor de klanten van een restaurant, zijn deze Satino Black-handdoekjes en toiletpapierrollen de juiste keuze. Ze zijn net iets minder wit dan het klassieke toiletpapier, maar dat merkt niemand op.

Satino Black Blend

Dit Satino-toiletpapier wordt gemaakt van een mix van gebruikte papieren handdoekjes en ongebleekte grondstoffen zoals kartonnen koffiebekers. Dit duurzaam toiletpapier heeft geen witte kleur en de exacte kleur verschilt telkens opnieuw, afhankelijk van de werkelijke samenstelling. De vezels zijn echter net zo lang als bij klassiek toiletpapier. Enkel de witte kleur ontbreekt. Wat de zachtheid en andere eigenschappen betreffen, is het Satino Black Blend-papier identiek. Dit toiletpapier is geschikt voor intern gebruik of voor ondernemingen die een uitgesproken duurzaam beeld willen scheppen.

De circulaire dispensers van Satino Black

Niet alleen de Satino Black-handdoekjes en het Satino-toiletpapier zijn het resultaat van de circulaire economie, maar ook de dispensers van Satino Black. De dispensers van Satino Black worden gemaakt van gerecycled kunststof. Hiervoor worden de versleten dispensers gedemonteerd en wordt het ABS-kunststof vermalen om opnieuw gebruikt te worden voor nieuwe dispensers van Satino Black. Nieuwe dispensers worden gemaakt van oude dispensers. Tot ze zelf klaar zijn om een nieuwe generatie dispensers vorm te geven.

Lange tijd was het onmogelijk om witte dispensers te maken op basis van gerecycled kunststofgranulaat en daarom kregen ze maar een zwarte kleur. Satino Black, dat begrijp je wel. Op basis van nieuwe technologieën biedt Satino Black intussen ook witte gerecyclede dispensers aan die aan net dezelfde eisen voldoen als hun zwarte broertjes.

Een reis die ooit begon met wit kantoorpapier sluit nu af met gerecyclede helderwitte dispensers en duurzaam toiletpapier op basis van gerecyclede kartonnen koffiebekers. Of staat er ons nog meer te wachten?