Onze andere webshops

De voorjaarsschoonmaak

woensdag 19 september 2018 | Geschatte leestijd: 2 minuten

Het voorjaar is begonnen. Tijd voor een voorjaarsschoonmaak. Het is tijd om de muffe winter achter ons te laten en het huis weer op te frissen. Bent u ook toe aan een after-winter-schoonmaak-sessie? Bekijk snel onze voordeelacties. Hier vindt u alles wat u nodig heeft voor de voorjaarsschoonmaak.  Bovendien ontvangt u 5,00 euro korting bij een minimale besteding van 25,00 euro. Gebruik hiervoor de kortingscode “voorjaar2016” in de check out. De code kunt u gebruiken tot en met 15 april 2016. Om u alvast op weg te helpen hebben wij in onderstaande enkele handige schoonmaaktips verzameld zodat u zo efficiënt mogelijk te werk kunt gaan.   
  
U wilt u huis of appartement weer netjes op orde hebben, maar hoe te beginnen. Aangezien de meeste mensen het grootste gedeelte van hun tijd doorbrengen in de woonkamer, zullen we hier starten. Vervolgens pakken we de slaapkamer, keuken en badkamer aan. Het is belangrijk dat u eerst alle onnodige spullen verwijderd uit de ruimte. Pas daarna kan de grote schoonmaak beginnen.

Kijk eerst wat er weg kan en wat mag blijven. Neem twee kartonnen dozen. Eén voor spullen die mogen blijven één voor spullen die weg kunnen. Bewaar geen spullen die je toch nooit meer gebruikt. Doe dit stapje voor stapjes. Start bijvoorbeeld met de boekenkast en doe vervolgens de zithoek. Bent u klaar met opruimen, dan is het tijd voor de schoonmaak.
Na de woonkamer is het tijd voor de slaapkamer. U slaapt vele malen beter in een schone slaapkamer en u zult opstaan met een opgeruimd gevoel. Begin weer met het verwijderen van spullen die u niet gebruikt. Daarna is het tijd met te stoffen en te stofzuigen. Verder is het belangrijk iedere ochtend uw bed op te maken. Dit zit de toon voor de dag en u komt ’s avonds in een mooi opgemaakt bed terecht.

Vervolgens de keuken. Dit is vaak de grootste klus van de voorjaarsschoonmaak. Start eerst met het leegmaken en reinigen van alle lades en kastjes. Bedenk goed wat u nog allemaal nodig heeft. De rest kan weg. Het is belangrijk een logisch indeling te maken voor uw kasten. Zet uw pannen bijvoorbeeld in de buurt van het fornuis zodat u er gemakkelijk bij kan tijdens het koken. Spullen die weinig worden gebruikt kunnen op een andere plek neergezet worden. Dit scheelt ruimte. Alles netjes opgeruimd. Nu is het tijd om te poetsen: fornuis, gootsteen, oven en de afzuigkap.

Tot slot, de kleinere ruimten: gang, bijkeuken, overloop, trap, WC en de badkamer. In deze ruimten ligt vaak minder rommel. De badkamer en WC hebben natuurlijk een flinke schoonmaakbeurt nodig: ontkalken en het verwijderen van schimmel.

Klaar met schoonmaken? Zet de ramen open, zodat alles lekker kan doorwaaien en geniet van uw heerlijk opgeruimde huis.