Onze andere webshops

De juiste toiletrolhouder kiezen

dinsdag 15 januari 2019 | Geschatte leestijd: 4 minuten

De juiste toiletrolhouder kiezen. Het is nog niet zo eenvoudig als men zou denken. U moet namelijk met een aantal belangrijke factoren rekening houden. Deze zullen we in het kort bespreken en aangeven welke soort toiletrolhouder de beste keuze is voor uw specifieke situatie.

toiletrolhouder

Verschillende soorten toiletrolhouders

Traditionele toiletrolhouder

Een toiletrolhouder noemen we ook wel een toiletpapierdispenser. In deze categorie vindt u dan ook de toiletrolhouders. In de shop vindt u 6 verschillende soorten: de traditionele toiletpapierdispenser; deze is geschikt voor WC-rollen met koker. Dit zijn de normale rollen met een kartonnen koker die u kent van de supermarkt. De meeste traditionele WC-rolhouders bieden plaats aan 1 of 2 rollen. Maar er zijn er verkrijgbaar die ruimte hebben voor zelfs 3 of 4 WC-rollen. Voor thuis is een houder voor 1 rol geschikt, maar voor gebruik binnen bedrijven voor uw personeel, gasten of bezoekers is het verstandig te kiezen voor een houder die geschikt is voor 2 rollen. De reden hiervoor is simpel. Binnen een bedrijf worden de toiletten en sanitaire ruimten in de meeste gevallen slechts één keer per dag gecontroleerd. Het toilet wordt schoongemaakt, de vloer wordt gedweild, men maakt de wasbak en spiegel en de men checkt de hoeveelheid toiletpapier. Is het van belang dat er altijd een extra rol op voorraad is. Anders komt een toiletbezoeker zonder papier te zitten en dit zijn situaties waarin niemand zich wil bevinden. Jezelf stiekem met je broek op je knieën naar een ander toilethokje verplaatsen waar wel papier is. De meesten van ons zullen het zonder twijfel wel eens hebben meegemaakt. Wat als je gesnapt wordt? Je zou eventueel iemand kunnen bellen, die je een rolletje komt aangeven. Dit zal waarschijnlijk de beste oplossing zijn.

Worden de toiletten niet vaker dan één keer per dag gecontroleerd, zorg dan altijd voor voldoende voorraad toiletpapier. Neem ook eentje die op slot kan. Sommige mensen durven het toiletpapier namelijk wel eens meenemen naar huis.

Doprol toiletrolhouders

Een andere optie is de doproldispenser. Deze is geschikt voor - inderdaad - doprollen - ook wel systeemrollen genoemd. Aan de buitenkant van de rol zijn plastic doppen voorzien - één met een dikke pin en één met een dunne pin. Deze pinnen corresponderen met de openingen in de dispenser. Zo worden altijd op de juiste manier geplaatst in de houder. De doprollen-dispensers in onze shop hebben allemaal ruimte voor twee rollen. De tweede rol valt automatisch naar beneden als de eerste op is. Enige nadeel is het dat de koker op de grond valt uit de dispenser. U kunt er vanuit gaan dat de meeste mensen die gebruik maken van het toilet deze niet zullen oprapen. Controleer de toiletten daarom voldoende. Het is niet netjes als er allemaal lege kokertjes rondslingeren op de vloer.

Coreless toiletrolhouder

Eerlijk gebied te zeggen,  dat deze soort niet zo heel veel wordt gebruikt. Men zal eerder kiezen voor de doprolhouder. Ervaring heeft ons geleerd dat de coreless dispensers kwetsbaar zijn als ze intensief worden gebruikt. Dit geld overigens enkel voor de kunststof modellen. De RVS-modellen zijn natuurlijk ontzettend stevig. De overweging om te kiezen voor de coreless dispenser zit 'm in het feit dat er meer papier op een rol zit. De rollen hebben namelijk geen koker.

Jumbo - mini en maxi - toiletrolhouder

De jumbo toiletrolhouders zijn verkrijgbaar in twee verschillende modellen: de mini en de maxi. Beide modellen zijn geschikt voor gebruik op drukbezochte locaties. De WC-rollen bevatten ontzettend veel papier per rol: de mini gemiddeld zo'n 150 tot 180 meter per rol en er zijn maxi jumborollen verkrijgbaar met een lengte van niet minder dan 525 meter. Daar kunt u dus wel even mee voort. Nadeel bij de jumbo-toiletroldispensers is ook weer het feit dat er maar één rol in kan en er dus geen extra voorraad is. De jumborollen zijn vooral populair op festivals, scholen en andere locaties waar de toiletten vaak bezocht worden. 

Bulkpack dispenser

Bulkpack toiletpapier zal wat minder bekend zijn. Deze soort toiletpapier zit namelijk niet op een rol, maar bestaat uit stapels met gevouwen velletjes toiletpapier. Dit is overigens de meest hygiënische manier van WC-papier gebruiken, aangezien men enkele het velletje aanraakt dat men ook daadwerkelijk gebruikt. Werkt ongeveer volgens hetzelfde concept als een vouwhanddoekjes-automaat. 

Tork SmartOne

Tot slot, de SmartOne van Tork. Dit is een gepatenteerd systeem dat dan ook enkel verkrijgbaar is van het merk Tork. Dit is toiletpapier dat op een rol zit, maar per vel uit de dispenser komt. SmartOne van Tork komt men vaak tegen op kinderdagverblijven of in de ouderenzorg. Het is namelijk niet mogelijk de volledige rol uit de dispenser te trekken. De dispenser zijn verkrijgbaar voor één of twee rollen.