Onze andere webshops

Cradle to Cradle certificering voor Satino Black dispenser hernieuwd

donderdag 11 oktober 2018 | Geschatte leestijd: 3 minuten

De dispensers van Satino Black, een merk van Van Houtum BV, hebben opnieuw een Cradle to Cradle-certificering mogen ontvangen. Dit maakt Satino Black het enige merk ter wereld dat voor iedere dispenser in hun assortiment dit certificaat mag dragen. Het assortiment bestaat uit onder andere dispensers voor toiletpapier, vouwhanddoekjes, zeep, desinfectiegel en toiletbrilreiniger. Bovendien hebben ze ditmaal zelfs een Bronze certificering ontvangen. Dit is natuurlijk fantastisch, maar wat houdt dat nu precies in dat zo'n Cradle to Cradle-certificering?

Cradle to Cradle filosofie

Het concept Cradle to Cradle gaat uit van een duurzame productontwikkeling. Een product doorloopt drie stadia: productie, het gebruik ervan en de afdanking, het moment dat het product niet meer gebruikt wordt omdat het bijvoorbeeld kapot is of er komt een nieuw beter product voor in de plaats. Deze productketen kent verschillende processen: voor de productie dienen er grondstoffen worden gewonnen en er wordt energie gebruikt om het product te maken. Het tweede stadium van het product is het daadwerkelijke gebruik. Ook in dit stadium wordt er energie verbruikt en wellicht bepaalde hulpstoffen, denk aan benzine voor een auto. Het laatste stadium van de productcyclus is de afdanking. Het product kan opnieuw gebruikt of beland op de vuilnisbelt. Dit is het zogeheten cradle to grave. Als men het cradle to grave principe neemt en een product minder schadelijk voor het milieu zou willen maken dan zal men trachten geen schadelijke grondstoffen te gebruiken voor de product, zorgen dat het product zuinig is geoptimaliseerd om te recyclen. Cradle to Cradle daarentegen is een volledige andere manier van ontwerpen. Cradle to Cradle wordt vertaald als 'wieg tot wieg'. Dit Cradle to Cradle concept behelst dat het volledige product, alle materialen dus, gebruikt worden voor het vervaardigen van een nieuw product. Voorwaarden zijn dat er geen verlies van kwaliteit is en dat er geen restmaterialen zijn die alsnog op de vuilnisbelt terecht komen. Producten die aan de eisen voor Cradle to Cradle voldoen mogen het C2C-keurmerk dragen.

Cradle to Cradle certificering Satino Black

Satino Black heeft dit jaar een upgrade gekregen naar de Cradle to Cradle Bronze certificering. Dit wordt beoordeeld op vijf kwaliteitscategorieën: de kwaliteit van de gebruikte grondstoffen voor het product, deze mogen absoluut niet schadelijk zijn voor mens en milieu, daarnaast moeten alle materialen hergebruikt kunnen worden. De derde categorie bevat eisen wat betreft hernieuwbare energie en CO2-uitstoot. Verder dient er rekening gehouden te worden met watermanagement en sociale rechtvaardigheid. De Bronze Cradle to Cradle certificering voor Satino Black is een bevestiging van het feit dat het productieproces van Satino Black nog duurzamer is geworden. Geen enkeler andere toilet-lijn ter wereld mag dit certificaat dragen. De dispenser van Satino Black worden volledig CO2-neutraal geproduceerd met hernieuwbare energie en kunnen volledig recyclet worden voor de productie van nieuwe dispensers. Naast het C2C certificaat heeft Satino ook het FSC-keurmerk en Eco-label. Dit maakt dat de dispensers perfect zijn voor bedrijven die bewust willen ondernemen met een zo min mogelijke impact op het milieu. Maar laten we niet vergeten dat de dispensers van Satino Black ook nog eens voorzien van een aantrekkelijk design en uitermate degelijk en gebruiksvriendelijk zijn. Satino Black levert een volledig concept aan onder andere dispensers, afvalbakken en toiletrolhouders voor sanitaire ruimten. Bent u geïnteresseerd geworden na het lezen van dit artikel? Neem dan snel contact op. Satino black