Onze andere webshops

Begin het nieuwe jaar goed en start met het scheiden van uw afval

dinsdag 10 december 2019 | Geschatte leestijd: 4 minuten

De overheid heeft ook voor 2020 een aantal mooie ambities neergepend. Zo wil het 75 procent van alle afval scheiden, terwijl we op dit moment ergens tussen de 60 en 70 procent bengelen. Er is met andere woorden nog wat werk aan de winkel en ook bedrijven kunnen hierbij hun steentje bijdragen. Bij 4UStore vind je alvast alles om een goede afvalscheiding mogelijk te maken.

Alles begint bij afvalverzameling

Een goede afvalscheiding heeft een correct afvalplan nodig. Dat wil onder andere zeggen dat je de afvalstroom in je bedrijf in kaart brengt, waarna je op de juiste plaatsen de juiste afvalbakken plaatst. Hierbij houd je onder andere rekening met het soort afval, het type afvalbak, de manier van ledigen en het volume van de afvalbak. Ook de bijzonderheden van de locatie spelen daarbij een rol. Op plaatsen met een hoge traffic is een snelle afvaldeponering bijvoorbeeld erg belangrijk, terwijl hygiëne dan weer centraal moet staan in een keuken.

Zoals je merkt, vind je in de webwinkel Prullenbaktotaal.nl alle soorten afvalbakken die je nodig hebt en dit in uiteenlopende volumes, gaande van kleine pedaalemmertjes voor in sanitaire ruimtes tot extra grote containers.

Creëer een duidelijke situatie en zet in op bewustwording

Pictogrammen afvalscheiding

Wanneer de juiste afvalbakken eenmaal op de juiste plekken staan, is het belangrijk dat bezoekers, medewerkers en klanten hun afval ook in de juiste afvalbakken deponeren. Duidelijkheid en bewustwording zijn twee bepalende factoren om hen tot de juiste acties aan te zetten. Bewustwording creëer je bijvoorbeeld door affiches aan te plakken. Dankzij meer duidelijkheid voorkom je dan weer ‘vergissingen’. Dit pak je op verschillende manieren aan. In de eerste plaats doe je dit door gebruik te maken van kleurcodes. Zorg ervoor dat elke kleur voor een bepaald type afval dient, waar ook in het bedrijf. Daarnaast breng je best ook stickers en aanduidingsborden aan.

Correcte verwerking van het afval

Een gescheiden afvalverzameling is pas een eerste stap, want vervolgens is het ook belangrijk dat je het afval goed verwerkt. Een goede verwerking is een snelle verwerking, want overvolle afvalbakken maken afvalscheiding nagenoeg onmogelijk. Creëer daarom een realistisch tijdschema waarop vuilnisbakken worden geledigd. Wanneer je daarvoor de juiste attributen gebruikt, zoals de containerwagens van 4UStore, is dat in een handomdraai gepiept. Vergeet daarnaast wel niet om de afvalbakken tijdig te reinigen, zodat vieze geurtjes de afvalscheiding niet ontmoedigen. Bij Prullenbaktotaal.nl bestel je meteen de nodige schoonmaakmaterialen om ook die klus snel te klaren.

Afvalscheiding containers

Zorg er ten slotte voor dat alle afval op een gecentraliseerde plek wordt verwerkt. Hiervoor heb je natuurlijk ruimere containers nodig. Bij 4UStore vind je grote afvalcontainers met een volume tot 1.100 liter. Die grote afvalcontainers zijn te gebruiken in combinatie met de hydraulische hef-kantelinstallatie die je eveneens via deze webwinkel aanschaft.

Evalueer en stuur bij

Werkomgevingen zijn tegenwoordig wel erg dynamisch. Wat vandaag werkt, werkt morgen misschien niet meer. Daarom is het belangrijk om voldoende gegevens bij te houden en te analyseren waar en waarom het misgaat. Enkel door tijdig bij te sturen, blijft de afvalscheiding ook op lange termijn een succesverhaal. En dat is nu eenmaal de bedoeling van al je inspanningen!