Onze andere webshops

Alle tafelkaarsen van Bolsius: de eigenschappen en verschillen

maandag 14 november 2022 | Geschatte leestijd: 3 minuten

Bolsius is groot geworden met kerkkaarsen en is intussen vooral bekend omwille van de tafelkaarsen. Bolsius biedt verschillende soorten tafelkaarsen aan. Deze tafelkaarsen blinken niet alleen uit op het gebied van design, maar ook omwille van hun uitstekende functionele eigenschappen. In dit blog lichten we de verschillende Bolsius-tafelkaarsen voor professionals toe. We geven aan wat ieder type tafelkaars kenmerkt en voor wie het al dan niet een goede keuze is.

Bolsius Dinerkaarsen

De dinerkaars van Bolsius is speciaal ontwikkeld voor bij het dineren. Deze dinerkaarsen zijn ideaal om neer te zetten tijdens een gezellig of romantisch etentje. De dinerkaarsen zorgen voor een aangenaam kaarslicht en passen bij elk seizoen. Ze zijn dan ook in de meest uiteenlopende kleuren te verkrijgen. Zo zijn er vrolijke kleuren voor tijdens de zomer en warme kleuren voor tijdens de herfst. Zelfs zwarte dinerkaarsen met een stoere look behoren tot de mogelijkheden. Deze dinerkaarsen plaatst u in een mooie kandelaar en werpen een aangenaam licht op het samenzijn. U kunt ook spelen met verschillende hoogtes en ze gebruiken om bijvoorbeeld de woonkamer met een gezellige sfeer te tooien.

Bolsius Gotische Kaarsen

De Gotische kaarsen lijken in veel opzichten op de klassieke dinerkaarsen. Ze worden ook min of meer op dezelfde manier gegoten. Het grootste verschil is dat de gietvormen aan de onderkant zijn gesloten, behalve dan het gaatje waar de pit doorheen loopt. Na het gieten trekt men de pit omhoog. De bijzondere gietvorm geeft de kaars een taps toelopende punt, waardoor de Bolsius Gotische Kaarsen een bijzondere uitstraling hebben. De kaarsrechte kaarsen worden vaak gebruikt bij een romantisch diner. Dat ze extra veel branduren hebben, helpt natuurlijk. Door de unieke vorm en de strakke uitstraling staan ze onder meer goed in een eigentijds interieur.

Bolsius Kroonkaarsen

Kroonkaarsen zijn tafelkaarsen met een kroonvormige bovenkant. Het gaat om strakke, cilindervormige kaarsen die sfeerverhogend werken. Er zijn verschillende producenten van kroonkaarsen, maar de kroonkaarsen van Bolsius zijn veruit het populairst. Ze onderscheiden zich door hun nagenoeg perfecte brandeigenschappen. Zo walmen en druipen ze niet en zijn ze vele malen te doven en opnieuw aan te steken. Dat komt onder andere door de katoenen lont. Het is een ideale keuze voor gezelligheid aan de eettafel. Door hun unieke uitstraling verdienen deze kroonkaarsen ook een prominente plaats in de woonkamer. Het zijn geen kaarsen die op de achtergrond aanwezig dienen te zijn, ze mogen best opvallend in het interieur pronken.

Bolsius Bistro Kaarsen

Een bistro is een relatief eenvoudige eetgelegenheid. Het wordt ook wel eens een eetcafé of een taverne genoemd. Dergelijke eenvoudige eetgelegenheden hebben behoefte aan kaarsen die de aandacht niet opeisen, terwijl ze toch sfeerverhogend werken en functioneel zijn. Speciaal daarvoor heeft Bolsius Bistro Kaarsen ontwikkeld. Deze bistrokaarsen branden lang en hebben een vorm die een beetje doet denken aan de kroonkaars, terwijl het toch een eenvoudige kaars blijft. Bistrokaarsen zijn net als de andere kaarsen van Bolsius te verkrijgen in verschillende kleuren. Op die manier is er voor elke bistro een geschikte kaars.

Bolsius Rustieke Kaarsen

De rustieke kaarsen van Bolsius zijn ideaal om een feestelijke sfeer te garanderen. Met een rustieke kaars kiest u voor een trendy en populaire sfeermaker. Het zijn de kaarsen die het vaakst worden verkocht en dat is helemaal niet onlogisch. Ze passen namelijk in ieder interieur, ze branden lang en het is mogelijk om met verschillende hoogtes te spelen.

Met een rustieke kaars weet u altijd wat u in huis haalt: kwaliteit. Ook het ontwerp van de kaars, met een robuust design, draagt hieraan bij. Rustieke kaarsen zijn in veel woningen te vinden en zijn ook geschikt voor gebruik in stijlvolle horecazaken. Een voordeel is dat rustieke kaarsen ook in moderne en hippe eetgelegenheden prachtig staan. Afhankelijk van de kleuren, de hoogtes en het gecreëerde kaarsentableau staat de rustieke kaars overal goed.