Onze andere webshops

Advies over onze nieuwe desinfectiezuilen en -producten

dinsdag 30 juni 2020 | Geschatte leestijd: 5 minuten

Bij 4UStore blijven we ons assortiment uitbreiden om tegemoet te komen aan de hygiënische eisen die in deze bijzondere tijden worden gesteld. Intussen zijn meerdere fabrikanten overgestapt op de productie van desinfectiezuilen en hebben we ons assortiment kunnen uitbreiden, onder andere met desinfectiezuilen voor kinderen en no touch-tafelmodellen. Wij lichten het assortiment toe en maken u wegwijs richting de juiste keuze. Voor vragen omtrent deze producten mag u altijd contact opnemen met onze klantendienst.

Desinfectiezuilen voor toegangspunten

Het gebruik van desinfectiezuilen en handalcohol is een goede oplossing om bezoekers van uw kantoor, zaak of winkel de mogelijkheid te bieden om hun handen te desinfecteren. Dat is niet onbelangrijk want onze handen, waarin we hoesten en niezen en waarmee we voortdurend objecten aanraken, zijn nog steeds een van de belangrijkste verspreiders van bacteriën en virussen.

Desinfectiezuilen staan u toe om ook op plaatsen zonder wand eenvoudig een dispenser te monteren zonder aan stevigheid in te boeten. Zo kunt u de handalcoholdispenser een prominente plek geven, bijvoorbeeld aan de toegangsdeur van uw zaak. Daarnaast zijn ze vaak voorzien van opvangplaatjes om de vloer en de schoenen proper te houden. Bij handalcohol met concentraties van 70% alcohol sterft het coronavirus en zijn de handen doeltreffend gedesinfecteerd. Uiteraard blijft het mogelijk dat een besmet persoon op andere manieren het virus in uw bedrijf binnenbrengt dus andere preventiemethoden, waaronder het bewaren van de sociale afstand, blijven belangrijk.

Momenteel zijn volgende desinfectiezuilen voor toegangspunten bij ons verkrijgbaar:

Ook verkrijgbaar als tafelmodel

Bovenstaande desinfectiezuilen zijn eveneens verkrijgbaar in handige tafelmodellen die contactloos te bedienen zijn. Hier wordt iedere vorm van kruisbesmetting voorkomen. U plaatst ze bijvoorbeeld aan de receptie, aan de kassa of op de bureaus. Het is de ideale oplossing wanneer het tussentijds wassen van de handen niet mogelijk is, wanneer door plaatsgebrek een desinfectiezuil minder geschikt is of wanneer het gaat om grote bedrijven waar verschillende ‘bubbels’ elkaar ontmoeten. In dergelijke gevallen kan er een specifieke ontmoetingsplek voorzien worden, bijvoorbeeld om de overdracht van fysieke dossiers mogelijk te maken. Daarbij worden de handen steeds ontsmet en gaan de dossiers voor 72 uur in quarantaine vooraleer ze door de andere afdeling mogen worden opgehaald. Op die manier voorkomt u de besmetting tussen verschillende afdelingen.

Momenteel zijn volgende tafelmodel-desinfectiedispensers bij ons verkrijgbaar:

Water en zeep krijgen nog steeds de voorkeur

Desinfectiezuilen zijn voornamelijk een goede oplossing bij het betreden van een pand. In dat geval moeten bezoekers niet meteen het sanitair bestormen om er hun handen te wassen. Voor klanten en leveranciers is het een eenvoudige manier om snel de handen te desinfecteren, evenals voor medewerkers die het gebouw betreden of verlaten. Voor het tussendoor wassen van de handen, raadt het RIVM het gebruik van handalcohol af en adviseert het om de handen goed schoon te maken met water en zeep.

De reden hiervoor is dat de effectiviteit van handalcohol beperkt is wanneer handen vies of plakkerig zijn. In vele gevallen zou de effectiviteit van het grondig wassen van de handen met water en zeep zelfs hoger liggen. Daarnaast is er het risico dat ziekteverwekkers een vorm van immuniteit creëren tegen de stoffen die in handgels zitten. Door het verhoogd gebruik van handalcohol en diverse gels neemt dat risico alleen maar toe.

Naast desinfectiezuilen en handalcohol is het aangeraden om ook zeepdispensers te plaatsen. Op volgende pagina’s vindt u onze oplossingen terug:

Desinfectiezuilen voor kinderen

Ook voor kinderen is het belangrijk om de handen voldoende vaak te wassen met water en zeep. De ontwikkelde symptomen zijn vaak beperkter, maar zij kunnen het virus ook gewoon overdragen op andere aanwezigen. Ouders spelen hier een begeleidende rol en dienen toe te zien op het geschikt wassen van de handen. Wanneer het wassen met water en zeep geen optie is, is het gebruik van handalcohol een alternatief. Hiervoor vindt u bij ons een aangepaste desinfectiezuil speciaal op hoogte voor kinderen. Het ontsmetten van de handen dient wel steeds onder toezicht van een volwassene te gebeuren en u moet te allen tijde voorkomen dat het kind de handen in de mond steekt vooraleer de alcohol is opgedroogd.

Momenteel zijn volgende desinfectiezuilen voor kinderen bij ons verkrijgbaar:

Desinfectiezeep en handalcohol

Op de desbetreffende productpagina’s is steeds aangegeven met welke handalcoholproducten de desinfectiezuilen compatibel zijn. Veelal krijgt u meteen voldoende handalcohol meegeleverd, maar daarnaast is de handalcohol steeds apart verkrijgbaar.

Bij twijfel over de geschiktheid van onze producten raden wij u aan om contact op te nemen met onze klantenservice.