Onze andere webshops

Absorptiemateriaal: Absorptiekorrels en doeken

maandag 24 juni 2019 | Geschatte leestijd: 2 minuten

Openbaar event: voorzie geschikte absorptiematerialen

De milieumaatregelen worden steeds strenger en steeds meer gemeenten leggen boetes op indien substanties op de openbare weg terechtkomen. Maar niet alleen op de openbare weg moet je dergelijke boetes vrezen, want onder andere op de circuits van Berghem en Eindhoven legt men boetes tot €500,- per inbreuk op indien olie of benzine tijdens een kartwedstrijd op de weg zou belanden. Daarom doe je er maar beter alles aan om olie of andere substanties meteen op te kuisen. Absorptiematerialen dringen zich al snel op.

Geen absorptiematerialen? Inspecteurs worden steeds strenger

Steeds meer gemeenten sturen inspecteurs naar events om na te gaan of de milieuwetten wel worden gerespecteerd. Zo gaan ze bijvoorbeeld niet alleen na of er inbreuken zijn, maar polsen ze ook naar de getroffen voorzorgsmaatregelen. Welke voorzorgsmaatregelen je moet treffen, is afhankelijk van de situatie. Maar indien je bijvoorbeeld met oldtimers door de straten van jouw dorp paradeert, beschik je maar beter over geschikte absorptiematerialen. En dat geldt overigens niet alleen voor bedrijven, want steeds meer gemeenten controleren ook hobbyisten. Ook zij moeten over absorptiemateriaal beschikken.

Welke absorptiematerialen zijn er?

Er zijn verschillende soorten absorptiematerialen op de markt. Bij 4UStore vind je bijvoorbeeld de absorberende vloerkorrels van Abso Net en Absodan. Het is vooral belangrijk dat zij actief absorberen zonder dat ze chemisch actief zijn. Uiteraard zijn deze absorptiematerialen ook vuurwerend. Hierdoor kan je ze bijvoorbeeld gebruiken voor het absorberen van verf, vet en olie.

Toch hoef je je zeker niet te beperken tot absorptiekorrels. Ook andere absorptiematerialen voorzien is immers een goed idee. Vooral pluisarme absorptiedoeken die ook olie en vet absorberen, zijn onmisbaar. Dergelijke absorptiematerialen zijn over het algemeen ook iets goedkoper dan traditionele vloerkorrels en je kan ze eenvoudiger gebruiken op de openbare weg.

Meer dan alleen absorptiematerialen

Het gebruik van absorptiematerialen is een must om kwalijke boetes te voorkomen. Echter hoeft het gebruik van absorptiematerialen nog niet te betekenen dat je helemaal vrijuit gaat. Ook indien je absorptiematerialen gebruikt, kan je immers nog steeds met het hoofd tegen de muur lopen. En dan kan er al snel een schadeclaim in de bus verschijnen. Voorkomen is dan ook beter dan genezen.

Daarom vind je bij 4UStore niet alleen absorptiematerialen maar ook diverse veiligheidsproducten zoals afsluitkettingen, barricadesystemen en waarschuwingskegels. Zo kan je bezoekers waarschuwen voor de gevaren, in afwachting van de absorptiematerialen die zo snel mogelijk ten tonele verschijnen.

Organiseer je een event en is er sprake van een risico op lekkages? Dan sla je maar beter de noodzakelijke absorptiematerialen en veiligheidsmiddelen in. Weet je niet meteen welke absorptiematerialen je zoal moet aanschaffen? Dan helpt onze klantendienst je graag verder. Zo hoef je de torenhoge boetes niet te vrezen.