Onze andere webshops

Vier tips om jouw toiletten en sanitair opnieuw trendy te maken

maandag 22 juli 2019 | Geschatte leestijd: 3 minuten

Bedrijven investeren graag in wat klanten te zien krijgen. Een mooie inkomhal, een stijlvolle wachtzaal boordevol snufjes en ook een vergaderzaal die doet dromen naar meer. Toch is al die moeite tevergeefs indien het sanitair dan weer aftands oogt. Een onprettig toiletbezoek heeft dan ook verregaande gevolgen met betrekking tot wat de klant uiteindelijk van jouw onderneming onthoudt. Ben je ook van plan om jouw toiletten en sanitair trendy in te richten? Lees dan zeker onderstaande vier tips.

# 1. Garandeer een maximaal gevoel van welbehagen

De sanitaire omgeving moet meer zijn dan een plaats waar men even een sanitaire pitstop houden kan. Het kleinste kamertje zorgt automatisch voor ongemakken. Aan de hand van een aantal ingrepen kan je het ongemakkelijk gevoel eenvoudig counteren. Denk bijvoorbeeld aan het afspelen van muziek. Dan hoeft niemand de pijnlijke val in de waterplas te horen. Hiernaast kan je ook op vlak van inrichting een en ander doen. De toiletrolhouder op een geschikte hoogte ophangen, voldoende bewegingsvrijheid bieden en eventuele hulpmiddelen plaatsen: het kan wonderen verrichten.

# 2. Zorg voor een uitmuntende hygiëne

Niet alleen moeten bezoekers zich meteen thuis kunnen voelen in jouw sanitaire omgeving, bovendien moeten ze er ook een hygiënisch gevoel aan overhouden. Hiervoor dien je niet alleen tijdig de toiletborstel boven te halen of de wc rolhouder te reinigen. Kies in de eerste plaats voor een wc rolhouder die eenvoudig te reinigen is. Zorg er ook voor dat de wc-borstel altijd hygiënisch blijft. Denk verder na over andere voorzieningen die je kan treffen. Contactloze bediening staat bijvoorbeeld centraal. Denk onder andere aan een zeepdispenser met een sensor of het gebruik van een automatische handdroger in de plaats van een klassieke handdoek.

# 3. Geef je badkamer eens een kleurtje

Een witte badkamer oogt hygiënischer. Vooral omdat je eventueel vuil anders wel meteen zou kunnen opmerken. Toch doet ook een kleurrijke toiletomgeving het steeds beter. Leuke kleuren vertolken immers emoties en geven jouw sanitaire omgeving een originele uitstraling. Overdrijf natuurlijk niet en weet dat lichte kleuren de bovenhand moeten krijgen. Toch mag je gerust een opvallende groene waskom, een rode wc rolhouder of een gele toiletborstel plaatsen. Natuurlijk niet allemaal tezamen, want een regenboog aan kleuren is dan weer te veel van het goede.

# 4. Branding kan ook op het toilet

De toiletruimte is de ideale plaats om jouw merk in de kijker te zetten. Het is een plaats waar we iets meer tijd lijken te hebben en waar teksten en boodschappen al sneller eens worden gelezen. Zo kan je de sanitaire omgeving inrichten in de stijl van de rest van het gebouw of een groot logo aanbrengen. Ieder toilet voorzien van een unieke slogan die past bij de stijl van de onderneming is eveneens een aanrader. Zorg er dan wel voor dat de sanitaire omgeving net en hygiënisch is. Een mooie slogan boven een vieze toiletrolhouder zal immers negatieve connotaties met zich meebrengen.