Onze andere webshops

Andere 4UStores: Handdoekentoiletpapier.nl DisposableTotaal.nl Kantinewinkel.nl Prullenbaktotaal.nl

Recent toegevoegd

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Vier tips om RVS schoon te maken

dinsdag 14 mei 2019 | Geschatte leestijd: 1 minuten

Het schoonmaken van RVS blijkt vaak een lastige klus te zijn. Je moet immers voorkomen dat de schoonmaakmiddelen het RVS aantasten. Zoute of zure stoffen zoals azijn of citroensap zijn bijvoorbeeld een taboe. En bij inferieure producten op basis van RVS moet je zelfs opletten met de klassieke vaatwastabletten. Maar hoe moet je dan wel RVS schoonmaken? Onderstaande vier tips leggen uit hoe jij jouw RVS reinigen kan.

# 1. RVS schoonmaken: wat bij blauwbruine strepen?

De typische blauwbruine strepen zien we vaak verschijnen bij kookpotten. Dit komt omdat RVS eigenlijk niet te heet mag worden. Voor het wegwerken van blauwbruine strepen heeft ook oma geen raad. Je kan het immers enkel wegtoveren met professionele RVS-onderhoudsproducten zoals het RVS onderhoudsproduct van Ecolab.

# 2. RVS reinigen met een katoenen doekje

Wanneer we RVS reinigen mogen we nooit een schuurspons gebruiken. Een katoenen doekje volstaat. Bij beperkte vervuiling kan je het katoenen doekje met enkele druppels olijfolie gebruiken om het product in te wrijven. Nadien moet je wel nog even afdrogen met een droge doek. Volstaat dat niet? Gebruik dan een professionele RVS cleaner.

# 3. Aangebrand RVS schoonmaken

Potten en pannen op basis van RVS durven al eens aan te branden. Indien het gaat om hardnekkig aanbaksel zal je steeds gebruik moeten maken van een professionele RVS cleaner. Is de verontreiniging beperkter? Dan kan je ook eenvoudig het RVS schoonmaken. Je hoeft het er dan enkel water in te koken waaraan soda werd toegevoegd. Even wrijven met een zachte borstel hoort vervolgens te volstaan.

# 4. Bestek op basis van RVS schoonmaken

In principe kan je bestek op basis van RVS schoonmaken in de vaatwasmachine. Ook vaatwastabletten mogen in principe geen probleem vormen, tenzij het gaat om roestvrij chroomstaal (18-0). Ga daarom steeds na om welk type RVS het gaat. Bij hoogwaardig RVS (18-8 of 18-10) stelt er zich immers geen probleem. Dan mag je jouw bestek op basis van RVS reinigen in de vaatwasmachine.