Onze andere webshops

Van vloerreiniger tot allesreiniger: wanneer gebruik je welke schoonmaakmiddelen?

dinsdag 6 augustus 2019 | Geschatte leestijd: 2 minuten

Het aanbod schoonmaakmiddelen oogt gigantisch. Bij 4UStore vind je naast een vloerreiniger of een tapijtreiniger ook een allesreiniger, een ontvetter of zelfs removers en desinfectiemiddelen. Dit maakt de zoektocht naar het geschikt type schoonmaakmiddel er natuurlijk niet eenvoudiger op. Daarom geven wij hieronder weer wanneer je welk type schoonmaakmiddel kiezen moet.

Wanneer gebruik je een vloerreiniger?

Vloerreinigers zijn er speciaal voor het reinigen van harde oppervlakken. In principe behoeft dit dan ook weinig verduidelijking. Let er wel steeds op dat je een geschikte vloerreiniger gebruikt. Een vloerreiniger voor keramische tegels mag je immers niet zomaar gebruiken voor houtvloeren zoals parket. Elke vloerreiniger kent zijn eigen doel. Twijfel je? Neem dan contact op met onze klantendienst.

Wanneer gebruik je een allesreiniger?

Een allesreiniger is een echt mannetje-van-alles, zoals zijn benaming eigenlijk al aangeeft. Daarom kan je soms ook een allesreiniger gebruiken voor pakweg vloerreiniging. Zichtbaar of aangekoekt vuil kan je dan ook gewoon met een allesreiniger verwijderen. Daarom kan je de allesreiniger perfect gebruiken in de badkamer, maar ook in het toilet of in de keuken. Enkel voor bijzondere oppervlakken die extra aandacht vergen, bij specifieke omgevingen, denk onder andere aan voedseloppervlakken, of bijzondere vervuilingen kan een klassieke allesreiniger misschien niet volstaan.

Wanneer gebruik je een tapijtreiniger?

Om vlekken uit een tapijt te verwijderen, gebruik je een tapijtreiniger. Let wel steeds op bij het gebruik van een tapijtreiniger. Test de tapijtreiniger steeds uit op een klein hoekje om te voorkomen dat kleuren vervagen. Bij dure tapijten gebruik je ook steeds een specifieke tapijtreiniger die speciaal voor dit type textiel werd ontworpen.

Wanneer gebruik je een ontvetter?

Wanneer gebruik je tot slot een ontvetter? Het antwoord op deze vraag is eigenlijk eenvoudig: wanneer een allesreiniger niet langer volstaat. Wanneer het gaat om hardnekkige vetaanslag dat verder gaat dan eenvoudig aangekoekt vuil. Ook bij onzichtbare vetvervuiling verkies je een ontvetter. Je zal een ontvetter onder andere gebruiken in ovens of voor de reiniging van dampkappen. Indien het gaat om oppervlakken die in contact komen met voedsel, moet je wel een geschikte ontvetter kopen.