Onze andere webshops

Tips & Advies: in zes stappen streeploos jouw ramen lappen

dinsdag 28 mei 2019 | Geschatte leestijd: 1 minuten

Vieze ramen: het moet een van de grootste ergernissen zijn. Een goed uitzicht is nu eenmaal cruciaal voor de uitstraling van jouw kantoor. Het weet zelfs de tevredenheid van personeelsleden te beïnvloeden. Gelukkig is streeploos jouw ramen lappen eigenlijk niet zo heel moeilijk. In zes stappen kan jij jouw ramen lappen.

Stappenplan: streeploos jouw ramen lappen

In volgende zes stappen kan jij streeploos jouw ramen lappen:

# 1. Neem de benodigdheden erbij: een trekker, zeem, doek, spons, heet water en een scheut afwasmiddel volstaan.

# 2. Maak de vensterbank en de omgeving vrij.

# 3. Maak met de spons het raam goed nat. Er zal al meteen veel vuil door de spons worden opgenomen. Vergeet ook de hoekjes niet.

# 4. Werk met de trekker van boven naar beneden en van links naar rechts. Doe dit in één beweging en til de trekker niet op, anders ontstaat er een streep. Zorg er altijd voor dat de ene baan de volgende overlapt en neem bij elke nieuwe baan even het vocht op de trekker af met een zeem.

# 5. Eventuele strepen kan je met een krantenprop wegboenen.

# 6. Gebruik nu een microvezeldoek om de vensterbank en het kozijn schoon te maken.

Tip: moeiteloos ramen lappen met een glasreiniger

Moet je veel ramen lappen en is een sneller verwerkingstijd cruciaal of moet je net kleine ramen lappen? Dan kan je ook een glasreiniger zoals Glassex gebruiken. Gewoon even inspuiten met Glassex, de trekker bovenhalen en voorgaande stappen volgen: klaar is Kees! Zo hoef je niet met emmers water te zeulen. En dat is uiteraard ook goed voor jouw rug.