Onze andere webshops

Nieuw: de ProNano Synbio voor het verlagen van het infectierisico in gebouwen

dinsdag 20 oktober 2020 | Geschatte leestijd: 3 minuten

Ongeveer 30% van alle gebouwen heeft last van SBS (Sick Building Syndrome). We hadden natuurlijk al een ruim assortiment aan producten die helpen bij het reinigen van binnenomgevingen, maar met de nieuwe ProNano Synbio kiest u voor een preventieve aanpak van schimmels, vieze geurtjes, vervuiling, allergenen en ziektekiemen. De werkzaamheid van de ProNano Synbio is wetenschappelijk bewezen. We lichten dit innovatief systeem graag voor u toe.

Wat is de ProNano Synbio?

De ProNano Synbio is een ultrasoon vernevelingssysteem om een gezond binnenklimaat te garanderen. Het doet dat door alle oppervlakken, zowel de horizontale als de verticale, te voorzien van een veilig microbioom. Dit veilig laagje gaat de overdracht van ziektekiemen tegen. Het systeem is onder andere geschikt voor gebruik in kantoren, scholen, ziekenhuizen en in de horeca.

Euro Products Pronana vernevelaar luchtververser dispenser

Werking van de ProNano Synbio

ProNano Synbio maakt gebruik van de kracht van de natuur door probiotica en prebiotica te combineren. Prebiotica helpen goede bacteriën te stimuleren, terwijl deze goede bacteriën (probiotica) de gezondheid van mens en dier boosten.

Acht keer per dag geeft de vernevelaar probiotica vrij. Dit doet het door waterpartikels met ultrasone geluidsgolven te laden. Met de verneveling van ongeveer 1 miljoen probiotica per seconde is de ruimte in een mum van tijd gevuld met goedaardige bacteriën. Door de toevoeging van prebiotica zullen deze zich ten slotte verder ontwikkelen tot een gezonde microbioom.

Het systeem maakt met andere woorden gebruik van de kracht van de lucht om deeltjes te verplaatsen over de volledige ruimte. Hierbij vormen ze een microbioomlaagje op alle aanwezige oppervlakken. Zo'n microbioomlaag is volstrekt veilig en komt bijvoorbeeld ook voor in de menselijke darmen, waar de volledige bacteriebevolking zelfs een volledige kilo weegt. Het is compleet onschadelijk voor de mens, maar zorgt wel voor een biologische reiniging van horizontale en verticale oppervlakken.

Desondanks moeten systemen zoals ProNano Synbio altijd als een aanvulling op bestaande hygiënemaatregelen worden beschouwd. Het mag dan ook nooit in de plaats komen van het tijdig wassen van de handen en het reinigen of ontsmetten van contactoppervlakken, maar in combinatie daarmee helpt het wel het risico op infecties verder te reduceren.

Talloze voordelen van ProNano Synbio

De ProNano Synbio biedt veel voordelen. Zo vermindert de ProNano Synbio het risico op het ontwikkelen en verspreiden van ziekteverwekkers en zorgt het voor een gezonder binnenklimaat. Dit is door meerdere klinische studies bewezen. Hierdoor verlaagt het ziekteverzuim in ondernemingen en neemt de productiviteit toe.

We gaan zeker niet beweren dat het virussen als het coronavirus gaat vernietigen, maar het is wel in staat om het risico op virusoverdracht drastisch te verminderen. Zeker via oppervlakken die minder vaak worden gereinigd. Het haalt evenmin virussen uit de lucht, maar helpt wel met het beschermen van de aanwezigen. Wanneer de vernevelde deeltjes worden ingeademd, vormt er zich een beschermende microbioom die het risico op infecties kan verlagen. Het helpt met andere woorden het afweersysteem van het lichaam te verbeteren, ook wanneer er bijvoorbeeld allergenen worden ingeademd.

Ten slotte verhelpt de ProNano Synbio ongewenste geuren en reduceert het de vervuiling en allergenen.

Over de ProNano Synbio

De ProNano Synbio is bij ons verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart. Het werkt via een oplaadbare batterij (op te laden via de usb-poort) die net zoals de vulling ongeveer 45 dagen meegaat. Elke ProNano Synbio is geschikt voor ruimtes tot 100 m³ en kan eventueel ook hangend worden gemonteerd. Het heeft een elegant design, weegt 290 gram en heeft een beperkt formaat van 66 x 42 x 105 mm. Ook de vullingen van 100 ml zijn bij ons verkrijgbaar. Neem voor meer informatie contact met ons op of raadpleeg de informatie op de productpagina.