Onze andere webshops

Andere 4UStores: Handdoekentoiletpapier.nl DisposableTotaal.nl Kantinewinkel.nl Prullenbaktotaal.nl

Recent toegevoegd

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Hoe herbruikbare poetsdoeken bijdragen aan een beter milieu

maandag 25 februari 2019 | Geschatte leestijd: 1 minuten

Als ondernemer moet je steeds meer rekening houden met het klimaat. Niet alleen omdat de planeet dat van ons vergt, maar ook omdat klanten steeds milieukritischer worden. De keuze voor duurzame materialen draagt dan ook bij tot een beter milieu. De klassieke wegwerp poetsdoeken worden bijvoorbeeld steeds vaker vervangen door herbruikbare poetsdoeken. Ook poetsdoeken die zelf een eerder leven leidden, nemen een steeds prominentere rol in.

Poetsdoeken vervangen poetspapier

In een ideale wereld is er sprake van een circulaire economie waar grondstoffen steeds opnieuw worden hergebruikt. De bekende wegwerp poetsdoeken passen niet in dit plaatje. Daarom vind je bij 4UStore ook steeds vaker bonte poetsdoeken die je na gebruik gewoon opnieuw kan wassen. Poetspapier kan door de ernstige vervuiling immers niet zomaar worden gerecycled, terwijl poetsdoeken op basis van textiel veel eenvoudiger hergebruikt kunnen worden. Bij ernstige vervuiling zal een klassieke wasmachine anderzijds niet volstaan, waardoor je beroep zal moeten doen op gespecialiseerde reinigingsfirma’s. Echter hoeven bomen daar niet het leven voor te laten.

The circle of life…

Het mooie aan de poetsdoeken van 4UStore is dat ze ook zelf een tweede leven leidden. Zo werden ze gemaakt op basis van eerder gebruikt textiel. Het kan hierbij gaan om kledingproducten, hoeslakens of dekens die een tweede leven krijgen. Ook afdankertjes uit de textielsector, waarbij kleine productiefouten zorgen voor een onbruikbaar product, worden gretig overgenomen. Uiteraard worden knopen, haken of ritsen weggehaald opdat recycling ook voor jou geen nadeel hoeft te betekenen. Door te kiezen voor deze producten voorkom je dat ze zomaar op de afvalberg terechtkomen. Door ze voortdurend te hergebruiken bouw je bovendien aan een beter milieu.

Bij 4UStore zetten we steevast in op milieuvriendelijke alternatieven en dit doorheen ons volledig assortiment, gaande van onze schoonmaakmiddelen tot onze poetsdoeken. Wil ook jij bouwen aan een beter milieu? Dan adviseert onze klantendienst jou graag.