Onze andere webshops

Een tapijt reinigen: hoe doe je dat best?

dinsdag 18 juni 2019 | Geschatte leestijd: 1 minuten

Veel kantooromgevingen kiezen voor een tapijt. Een tapijt heeft dan ook een aantal voordelen te bieden en over het algemeen blijkt een stofzuiger voor de reiniging te volstaan. Toch moet je soms het tapijt reinigen. Gewoon, omdat een medewerker te ijverig met z’n koffie door de middengang holde. Of gewoon omdat elke twee tot drie jaar het vloerkleed reinigen is aangewezen. Maar hoe moet je dat nu doen, zo’n tapijt reinigen? Wij geven aan hoe je het best jouw vloerkleed reinigen kan.

Het tapijt reinigen met een stofzuiger

Doorlopend zal je het tapijt reinigen met een stofzuiger. Zo voorkom je de ophoping van vuil en stof. Ook wanneer je grondig jouw tapijt reinigen wilt, begin je met het stofzuigen ervan. Je stofzuigt zowel de boven- als de onderkant. Bij een klein tapijt kan je het buiten even gaan uitkloppen met een mattenklopper. Dit is overigens ook een ideaal moment om het oppervlak onder en rond het vloerkleed te reinigen.

Vloerkleed reinigen: wat met vlekken en geurtjes?

Vlekken reinig je best net wanneer ze ontstaan zijn. Natuurlijk is de kuisploeg niet altijd aanwezig. Ook achteraf kan je echter het vloerkleed reinigen. In de eerste plaats tracht je de vlek weg te deppen en vervolgens gebruik je een schoonmaakmiddel voor tapijtreiniging. Probeer altijd eerst even de tapijtreiniger uit om te kijken of je de kleur van het tapijt niet wegveegt.

Blijft er niet alleen een vlek achter maar ook een vies geurtje? Ook dan kan je eenvoudig het vloerkleed reinigen. Een combinatie van warm water met soda en een tikkeltje azijn volstaat.

Tapijt reinigen met een tapijtreiniger

Voor wie het grondig wilt aanpakken, is er een elektrische tapijtreiniger. Zo’n tapijtreiniger reinigt jouw tapijt en zuigt het water meteen op, waardoor het tapijt veel sneller droog is. Je kan zelf zo’n tapijtreiniger kopen, maar verschillende aanbieders verhuren het ook. Eventueel kan je gewoon beroep doen op een schoonmaakfirma die voor jou het vloerkleed reinigen zal.