Onze andere webshops

Alles wat je moet weten over nonwoven poetsdoeken

dinsdag 18 juni 2019 | Geschatte leestijd: 1 minuten

Wanneer we het hebben over poetsdoeken of poetslappen, maken we de opdeling tussen katoenen poetsdoeken en nonwoven poetsdoeken. Velen kennen in de eerste plaats het verschil niet, laat staan voor welke taken dergelijke poetslappen worden gebruikt. In dit blog leggen we een en ander uit. We focussen hierbij op de zogenoemde nonwoven poetslappen.

Wat zijn nonwoven poetsdoeken?

Nonwoven poetsdoeken zijn poetslappen op basis van textiel die niet werden gebreid of geweven. Voor dergelijke non-woven poetsdoeken wordt dan ook geen garen gebruikt. De vezels worden tijdens het productieproces in een vlies afgelegd en zo aan elkaar gehecht. Hierbij maakt men ook al eens de onderverdeling tussen gerichte en ongerichte vliezen. De opbouw van de nonwoven poetslappen bepaalt dan ook de mate van stijfheid, soepelheid en compactheid.

Waarvoor worden nonwoven poetslappen gebruikt?

Omdat men eenvoudig met de eigenschappen van non-woven poetsdoeken kan spelen, worden ze voor uiteenlopende toepassingen gebruikt.

Het materiaal zelf kennen we onder andere van Alcantara, maar ook van luiers en maandverband. Zelfs een aantal disposable materialen zoals operatielakens en wegwerp beschermkleding wordt gemaakt op basis van nonwoven materialen. Uiteraard is het ook terug te vinden in non-woven poetsdoeken en non-woven zemen.

De nonwoven poetsdoeken gebruik je eigenlijk voor uiteenlopende schoonmaaktaken. Vooral indien een net resultaat zonder strepen noodzakelijk is of indien de schoonmaaktijd moet worden gereduceerd, zijn nonwoven poetslappen aangewezen.

De voordelen van non-woven poetsdoeken

Maar waarom zou je nonwoven poetslappen verkiezen boven ander poetspapier of poetstextiel? Alles heeft te maken met de kenmerken van de non-woven poetslappen. Nonwoven poetsdoeken kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden in combinatie met diverse schoonmaak- en oplosmiddelen. Non-woven poetslappen laten bovendien een streeploos resultaat achter en je moet minder kracht uitoefenen. Hierdoor kan je makkelijker en sneller schoonmaken. Tot slot heb je ook minder schoonmaakmiddelen nodig, wat dan weer goed is voor het milieu.