Onze andere webshops

6 tips om vieze geurtjes in de prullenbak tegen te gaan

maandag 19 juni 2023 | Geschatte leestijd: 3 minuten

Een prullenbak die stinkt, het is zeker niet ongewoon. Het is echter een vervelend probleem dat vooral tijdens de zomer ontstaat. Het goede weer brengt allerlei vieze geurtjes en insecten met zich mee. Hebt u ook last van vieze geurtjes in de prullenbak? Dan hebben wij zes tips om komaf te maken met deze vieze geurtjes.

Vervang tijdig de afvalzakken

Vieze geurtjes ontstaan vaak doordat het te lang duurt voordat de vuilniszak wordt vervangen. Zeker tijdens de zomermaanden is het nodig om de vuilniszak voldoende snel te vervangen, ook als de zak nog niet helemaal vol is. Dat is natuurlijk niet fijn, maar het is wel beter dan een stinkende prullenbak. Moet u te vaak een vuilniszak vervangen die nog niet helemaal vol is? Overweeg dan om een kleinere prullenbak te kopen.

Verwijder nare geurtjes met soda

Eenmaal de prullenbak stinkt, zijn er gelukkig een aantal dingen die u kunt doen. U kunt onder andere vieze geurtjes in de prullenbak verwijderen met behulp van soda. Daarvoor strooit u wat soda op de bodem van de bak of in de vuilniszak. Soda zal de vieze geurtjes absorberen. Ook voor het schoonmaken van de vuilnisbak is soda geschikt, waardoor dit een wondermiddeltje is dat u maar beter in huis kunt hebben.

Strooi een laagje kattenbakvulling in de vuilniszak

Bij vieze geurtjes in een prullenbak zijn er vaak allerlei vloeistoffen onderaan te vinden. Die vloeistoffen verspreiden actief de vieze geurtjes. Een goede oplossing: een laagje fijne, absorberende kattenbakvulling op de bodem van de prullenbak of de vuilniszak strooien. De kattenbakvulling absorbeert de vloeistoffen en houdt de nare geurtjes vast. Voor het verwijderen van vieze geuren in de vuilnisbak kunt u meteen ook wasmiddel in de zak strooien.

Maak tijdig de prullenbak schoon

Het is belangrijk om tijdig de prullenbak te reinigen, zeker in de zomermaanden. Wat goed werkt, is citroen gebruiken. Snijd een citroen in twee helften en wrijf met een helft de bak in. De citroen zal de bak ontsmetten, bacteriën verwijderen en geurtjes doen verdwijnen. Als alternatief kunt u ook een potje met citroenaroma gebruiken. Een andere manier om de prullenbak schoon te maken, is met bleekwater of chloor. Onder andere Glorix Geel is hiervoor een goede keuze. Gebruik niet te veel van het middel en let altijd op voor uw kleding en ogen.

Wikkel etensresten in papier

Denk verder goed na bij het deponeren van afval in de prullenbak. Gooi etensresten bijvoorbeeld niet los in de prullenbak, want zo trekt u vliegen en andere insecten aan. Ze genieten dan van de feestmaaltijd en leggen er hun eitjes in, zodat ook hun nageslacht in het plezier kan delen. En al die beestjes met al hun pret verspreiden uiteraard een vieze geur. Wikkel daarom etensresten in een krant of in plastic zakjes, zodat insecten er niet bij kunnen. U kunt daarvoor bijvoorbeeld een broodzak gebruiken.

Hang een ontgeurder in de prullenbak

Ondanks de bovenstaande tips zal het niet altijd lukken om nare geurtjes in de prullenbak te voorkomen. Dat is zeker het geval bij een prullenbak die in de volle zon staat en die geen ander plaatsje kan krijgen. Ook luieremmers zullen altijd een naar geurtje hebben. In dat geval is het een goed idee om een ontgeurder in de prullenbak te hangen. Dergelijke ontgeurders nemen de vieze geurdeeltjes actief op en verspreiden zelf een aangename geur. Onder andere de ontgeurders van Think MiniBini en Think MegaBini zijn wat dat betreft een goede keuze.