Onze andere webshops

36 jaar stofzuiger Henry: ontdek zijn verhaal

vrijdag 16 november 2018 | Geschatte leestijd: 9 minuten

Stofzuiger Henry mocht intussen al zesendertig kaarsjes uitblazen. Gedurende al die jaren onderging Henry heel wat wijzigingen, maar zijn populariteit bleef altijd even hoog. Bovendien ziet het er naar uit dat Henry nog heel wat jaren dienst zal weten te doen en nog lang niet afgeschreven is. Tijd om even stil te staan bij het unieke verhaal van stofzuiger Henry. Een succesverhaal, zoveel mag duidelijk zijn.


Henry stofzuiger

De geboorte van Henry

Henry werd geboren in Beaminster, Dorset. We schrijven het jaar 1981 en Numatic was nog maar net verhuisd vanaf haar watermolen waar het allemaal begon. Henry bestond toen nog uit een combinatie van aangeleverde metalen onderdelen en een hele resem aan plastic componenten. Numatic, bekend om haar stugge stofzuigers die het jaren later nog steeds doen, was echter niet geheel tevreden over de kwaliteit van de toenmalige Henry stofzuigers. Numatic besloot met een drastische omwenteling om dan maar eigen faciliteiten te ontwikkelen en zo de Henry stofzuiger kwalitatief beter en sterker te maken én ook zelf toezicht te kunnen houden op het voltallig productieproces. Voor die nieuwe ontwikkelingen trok Numatic naar een nieuwe fabriek in Chard, waar ze tot op de dag van vandaag nog steeds gevestigd zijn.

Stofzuiger Henry trekt op wereldreis

De vernieuwde versie van stofzuiger Henry werd in Engeland een groots succes en de verkoop groeide exponentieel. Numatic besloot dat de tijd om de wijde wereld te verkennen voor stofzuiger Henry rijp was. Dochterondernemingen in Nederland, België, Portugal, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Zuid-Afrika moesten de wereldreis van Henry helpen vormgeven. Particulieren vielen als rijpe appelen voor de sympathieke ogen van stofzuiger Henry. Henry verovert op dat moment steeds meer terrein en ging wel heel erg vlot over de toonbanken.

Henry leidt gezichtsverlies

Maar dan enkel letterlijk. Tijdens de wereldreis van stofzuiger Henry toont ook de professionele schoonmaakmarkt heel wat interesse. Ook zij schaffen stofzuiger Henry aan, maar dan zonder zijn bekend gezicht. De professionele schoonmaakmarkt was er immers van overtuigd dat Henry’s gezichtje de professionaliteit van hun onderneming niet ten goede kwam. Gelukkig wist stofzuiger Henry dan maar een glimlach op anderen hun gezicht te toveren.

Henry leert zijn familie kennen

Gedurende een lange periode leek het erop dat stofzuiger Henry als eenzaat door het leven hoorde te gaan. Met de geboorte van zijn zusje Hetty is Henry echter niet langer alleen. De Hetty stofzuiger bleek al snel veel meer in huis te hebben dan een lief roos gezichtje, integendeel. Hetty heeft eigenlijk dezelfde specificaties en toebehoren als haar grote broer Henry. We denken hierbij aan haar sterke Twinflo motor, haar extra lange snoer, haar hoge filtratie en haar Autosave-schakelaar. Het enige verschil tussen Henry en Betty? Haar opvallend vrouwelijke kleur en haar magnifieke wimpers. Hetty kan, net zoals haar broer Henry, met dezelfde accessoires en extra’s worden uitgebreid op basis van uw noden.

Naast Hetty en Henry kwamen ook al snel stofzuigers Harry, George en James op de markt. Stofzuiger Harry heeft niet zomaar een groene kleur, hij is immers een echte dierenvriend. Hij begrijpt als geen ander dat jouw hond of kat ook wel eens graag op de bank ligt. Om die reden is stofzuiger Harry voorzien van een speciale dierenharenborstel voor eenvoudige verwijdering van dierenhaar op de bank, op het tapijt of op en rond het kattenhotel. Zijn actieve koolstoffilter houdt nare dierengeurtjes mooi in de stofzuiger opgesloten en zijn ingebouwde ronddraaiende borstelharen zorgen voor een maximale verwijdering van dierenhaar op ieder oppervlak.

Stofzuiger George heeft daarentegen een volledig andere karakter. George is de oom van Henry en is een echte levensgenieter die wel zijn natje en zijn droogje lust. Als een echte alleskunner is hij dan ook zowel een nat- als een droogzuiger. Hij stofzuigt, waterzuigt, schrobt en droogt harde vloeren en diepreinigt tapijten. Zijn inhoud is ruim voldoende om het volledige huis te reinigen.

Het laatste lid van de Numatic familie is dan weer stofzuiger James. James is voornamelijk bekend omwille van zijn aangename persoonlijkheid. Aangenaam want hij combineert zijn doordachte eenvoud met een geweldige kracht en uitmuntende prestaties.

36 jaar stofzuiger Henry

Intussen is stofzuiger Henry 36 jaar oud en is hij uitgegroeid tot een duurzame en uiterst krachtige stofzuiger die zich internationaal op de particuliere en professionele markt heeft weten te profileren. Zijn gebruiksgemak is enkel maar toegenomen, terwijl het ontwikkelde geluid steeds verder afgenomen is. Vandaag de dag is hij voorzien van een extra lang snoer en een uniek mechanisch snoeroprolsysteem. Hij kreeg een extra krachtige motor die zelfs het grootste vuil probleemloos weet op te zuigen, opdat Henry nog vele jaren getrouw dienst mag doen. Numatic verkoopt vandaag de dag nog steeds ongeveer 20.000 Henry’s per week en er wordt geschat dat er intussen al ruim 10 miljoen exemplaren van de Henry stofzuigers over de toonbank zijn gerold.

Stofzuiger Henry ook verkrijgbaar op Handdoekentoiletpapier.nl

Om tegemoet te komen aan de grote populariteit van deze stofzuigers, hebben ook wij stofzuiger Henry een plaatsje gegeven in deze webwinkel. Hij staat echter niet alleen te wachten tot zijn nieuw baasje, maar krijgt in de tussentijd gezelschap van zijn zusje Hetty. Beiden hebben een uiterst grote zuigkracht, zijn gebruiksvriendelijk en zijn voorzien van een telescoopsteel. Ze zijn ideaal voor kantooromgevingen, restaurants of gewoon voor particulier gebruik.

Aangezien wij stiekem geen afscheid kunnen nemen van Henry en Hetty, houden wij graag verder contact. Daarom bieden wij ook Numatic stofzuigerzakken voor deze toestellen aan. Op die manier zijn we zeker dat Henry en Hetty niet zullen wegkwijnen in een stoffige bezemkast. En mocht Henry of Hetty iets overkomen, dan bieden wij uiteraard ook onze gekende nazorg en garantie. Raakt de borstel zoek of onverhoopt stuk? Dan kunnen wij steeds een extra exemplaar leveren waarmee stofzuiger henry opnieuw de kleinste hoekjes en gaatjes weet te reinigen. Deze borstel kan ook meteen besteld worden als reserve-exemplaar bij uw bestelling van een Henry of Hetty stofzuiger.

Aangezien wij Henry en zijn lieftallige familieleden niet graag uit elkaar willen rukken, gelden extra voordelige staffelkortingen voor zij die verschillende stofzuigers aanschaffen in onze webwinkel. Voor particulieren kan het dus interessant zijn om een enkele bestelling te plaatsen met enkele buren of familieleden (beloven jullie ons dan wel dat Henry en zijn familieleden elkaar af en toe nog eens mogen zien?), maar deze staffelkorting zal toch voornamelijk interessant zijn voor reinigingsfirma’s. Deze staffelkorting is ook van toepassing op de bijhorende stofzuigerzakken en (reserve-)onderdelen van Numatic. Handdoekentoiletpapier is misschien nog wel dé beste vriend van Henry en Hetty, vraag het hen maar na.

Ontdek nu ook de PPR-200

Nee, de PPR-200 is geen robot uit de Star Wars saga. De PPR-200 is de neutrale buurman van Henry en Hetty. Het gaat om een geel-zwart exemplaar die we voornamelijk op de professionele markt aantreffen. Hij heeft een vermogen van maar liefst 620 Watt (nog steeds conform de nieuwe energie-eisen die per 1 september 2017 van toepassing zijn, zie hieronder) en gaat niet voor niets al tientallen jaren mee. Hij is voorzien van een uniek snoeroprolsysteem, kent een hoge levensduur , een plugged-cable snoer van maar liefst 12,5 meter (inclusief kabelhaspel), een toegenomen stabiliteit en maakt bovendien ook gebruik van het befaamde Tritex filtratiesysteem. Zijn capaciteit van 9 liter maakt de PPR-200 hoe dan ook heel geschikt voor gebruik op de professionele markt.

Nieuwe energie-eisen per 1 september 2017

Vanaf 1 september 2017 gaat een nieuw hoofdstuk van start in de levenswandel van stofzuiger Henry. Vanaf september 2017 geldt er immers een vernieuwd en strenger energielabel voor stofzuigers. Praktisch wil dat zeggen dat stofzuigers aan nog strengere vereisten moeten voldoen op vlak van milieu en energie. Het gaat om vereisten die opgelegd worden door de Europese Unie en dus over geheel Europa van toepassing zijn. Concreet houdt dat in dat het maximale toegestane vermogen daalt van 1.600 naar 900 watt, het maximaal toegestane geluidsniveau afneemt naar 80 decibel, stofzuigers nog maximaal 1% aan stofdeeltjes mogen uitstoten en de stofopname op harde vloeren 98% dient te zijn (in tegenstelling tot 75% bij tapijten). We kunnen alvast meedelen dat stofzuiger Henry met zijn huidig energielabel A klaar is voor deze vernieuwde en verscherpte energie-eisen. Bovendien is hij gemotiveerder dan ooit om ook uw woonkamer volledig stofvrij te maken.

Weet alvast dat ook wij ons houden aan deze strengere energie-eisen en de door ons geleverde Henry- of Hetty-stofzuigers uiteraard aan deze strengere vereisten voldoen. Henry haalt duidelijk alles in huis om een lach te toveren op ieders gezicht.

En wat met de toekomst?

Numatic werkt hard aan een nieuwe versie van de Henry stofzuiger. Henry wordt al een dagje ouder en dus wil het bedrijf hem de nodige vrijheid geven. Dit willen ze doen met een draadloze versie van de Henry stofzuiger. Henry zou hiermee de grootste draadloze stofzuiger op het Europese continent worden. Numatic blijft hiervoor alles zelf produceren en onderging onlangs nog een grote productie-expansie. Wij houden jullie alvast op de hoogte en hopen de vernieuwde Henry ook spoedig in onze familie op te mogen nemen.

Henry lijkt met andere woorden nog niet meteen van zijn welverdiend pensioen te gaan genieten, buiten dan een enkel eenzaam exemplaar. Zo kwam er bij Numatic onlangs een klant over de vloer die zijn exemplaar van 30 jaar oud kwam binnenbrengen. De stofzuiger werkte nog steeds perfect, maar de klant vond dat Henry zijn tijd gekomen was. Numatic gaf de klant prompt een nieuw exemplaar en plaatste de oudere Henry in het Numatic museum.

Gaat ook jouw Henry stofzuiger al verschillende decennia mee? Vertel ons dan zeker zijn verhaal! Wie weet haalt jouw Henry stofzuiger wel onze nieuwspagina.