Onze andere webshops

3 dingen die je mogelijk nog niet wist over jouw microvezeldoek

dinsdag 21 mei 2019 | Geschatte leestijd: 1 minuten

Microvezeldoeken zijn alomtegenwoordig. Deze doeken zijn dan ook voor diverse toepassingen inzetbaar. Voor de vaat, als dweil of gewoon om oppervlakken te reinigen: een microvezeldoek kan het allemaal. Toch weten velen eigenlijk niet goed wat zo’n microvezeldoek nu net is, laat staan hoe ze hun microvezeldoek of dweil moeten wassen. Hieronder vind je dan ook drie dingen die je mogelijks nog niet wist over jouw microvezeldoek.

# 1. Meer toepassingen dan je denkt

Jouw microvezeldoek kan je voor veel meer toepassingen gebruiken dan men soms denkt. Zo kan je de microvezeldoek in vier stukken knippen. Op deze manier heb je vier brillendoekjes. Een droge microvezeldoek kan je ook gebruiken voor de reiniging van jouw tablet of voor het snel verwijderen van vette vingers op jouw ramen. Hiernaast kan je de microvezeldoek niet alleen als dweil maar ook als stofdoek gebruiken. Ook in de auto is een microvezeldoek een handige toevoeging. Zo is het ideaal om ramen en spiegels te reinigen. Bovendien voorkomt het ook het beslaan ervan. Hiernaast gebruikt men in de autobranche een microvezeldoek om een auto te ontvetten.

# 2. De microvezeldoek mag gewoon in de wasmachine

Na gebruik mag een microvezeldoek gewoon in de wasmachine worden gewassen. Elke microvezeldoek heeft echter een maximaal aantal toegestane wasbeurten. Nadien verliest het immers zijn functionele eigenschappen.

Meestal wordt een wastemperatuur van 30°C aangeraden, maar sommige microvezeldoeken kunnen ook hogere temperaturen moeiteloos aan. Wel is het gebruik van wasverzachters steeds afgeraden. Let ook op met felgekleurde microvezeldoeken: je mag ze niet zomaar met witte of lichtgekleurde was in de wastrommel gooien.

# 3. Microvezeldoeken maken het leven eenvoudiger

Wanneer je een microvezeldoek als dweil gebruikt, heb je minder kracht nodig. Zo kan je jouw dweil veel makkelijker uitwringen. Hiernaast heeft het heel wat wrijvingskracht, waardoor het reinigen van vloeren veel eenvoudiger gaat. Tijd om ook jouw dweil te vervangen door een variant met microvezels?