Onze andere webshops

2020: het jaar dat handalcohol nog essentiëler werd

maandag 25 mei 2020 | Geschatte leestijd: 4 minuten

In onze eerdere blog hadden we het al over het belang van handalcohol voor ondernemingen. Toen was er van de coronapandemie nog geen sprake, maar wezen we al op de vele voordelen. In coronatijden is het belang van handalcohol alleen nog maar verder toegenomen.

Gebruik van handalcohol

Handalcohol is een verzamelnaam voor verschillende alcoholpreparaten. Over het algemeen wordt handalcohol gemaakt met ethanol, maar ook n-propanol of isopropanol worden vaak gebruikt. Het is vooral belangrijk dat het alcoholpercentage voldoende hoog is. Bij gebruik van handalcohol in het kader van de coronapandemie raden experts een alcoholpercentage van minimaal 70% aan. Wordt de handalcohol veelvuldig gebruikt? Dan raden we daarenboven aan om te kiezen voor handalcohol met toevoegingen die irritaties aan of uitdroging van de huid helpen te voorkomen.

Talloze voordelen van handalcohol

In onze eerdere blog hadden we het al over de voordelen van handalcohol en nu blijken ze actueler dan ooit tevoren te zijn. Handalcohol biedt immers een optimale bescherming tegen micro-organismen zoals schimmels, bacteriën, gisten en virussen. Hieronder valt ook het coronavirus. Daarnaast kan handalcohol in vrijwel alle situaties worden gebruikt waar proper water en handzeep niet mogelijk zijn. Vervolgens heeft handalcohol een grotere kiemreductie waardoor het ook nog eens huidvriendelijker is dan veel andere reinigingsproducten.

Net omdat handalcohol in de meest uiteenlopende situaties kan worden gebruikt, vindt u bij ons diverse oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan handalcohol met een pompje, flesjes handalcohol, wet wipes met handalcohol en handalcoholdispensers en hun navullingen.

Religie is geen belemmering voor gebruik handalcohol tijdens coronapandemie

In onze eerdere blog hadden we het over het gebruik van handalcohol binnen de islam. Daarbij werd er gewezen op de zestiende bijeenkomst van de MWL (Muslim World League) waarbij werd besloten dat medische alcohol toegestaan is wanneer er geen evenwaardige alternatieven beschikbaar zijn. We blijven enerzijds dan ook wijzen op het belang van alternatieven op het werk, zoals het aanbieden van handzeep. Wanneer er daarentegen geen alternatieven zijn, bijvoorbeeld voor chauffeurs, mogen ook moslimmedewerkers handalcohol gebruiken. Dat heeft Asim Yusuf, hoofd van de Britse Raad voor Geleerden en Imans, recent nog bevestigd.

Correct gebruik van handalcohol blijft essentieel

Hoewel handalcohol veel voordelen kent, blijven we ook nu wijzen op het correct gebruik ervan. Alleen door handalcohol correct te gebruiken, kan u virussen zoals het coronavirus doeltreffend doden. Essentieel daarbij is dat de handen voor het gebruik ervan niet vuil of vettig zijn. Voor bepaalde groepen werknemers blijft handenwassen dan ook essentieel. Zijn de handen proper? Volg dan dit stappenplan:

Stap 1: Breng handalcohol aan op de handpalm en wrijf de handen oppervlakkig in. Gebruik steeds de aangegeven dosering of maak gebruik van een handalcoholdispenser voor een correcte dosering.
Stap 2: Wrijf met de handpalm van de ene hand tegen de handpalm van de andere hand.
Stap 3: Wrijf met de rechterhandpalm over de handrug van uw linkerhand.
Stap 4: Wrijf nu met de linkerhandpalm over de handrug van uw rechterhand.
Stap 5: Wrijf met de vingers van beide handen door elkaar.
Stap 6: Wrijf op en neer met de achterkant van de vingers in de tegenovergestelde handpalm.
Stap 7: Wrijf de duim van ieder hand apart in.
Stap 8: Wrijf de vingertoppen van ieder hand apart in.

De juiste handalcohol gebruiken tijdens de coronapandemie

We gaven het eerder al aan: het blijft belangrijk om de juiste handalcohol te gebruiken. Alleen handalcohol met een alcoholpercentage van meer dan 70% is effectief tegen virussen zoals het coronavirus. In ons assortiment vindt u ook desinfecterende handgel met lagere alcoholpercentages die perfect geschikt zijn voor het doden van bacteriën, maar onvoldoende krachtig zijn om ook het coronavirus doeltreffend te lijf te gaan. In het kader van het coronavirus raden wij daarom volgende handalcoholproducten aan:

Laat u adviseren

Het zijn bijzondere tijden. Veel ondernemingen kopen nu voor het eerst beschermingsmiddelen zoals handalcohol in, hebben vragen over hun geschiktheid of willen weten welke dispenseroplossingen bij hen passen. In deze benauwende periode laten we u niet in de steek. Onze klantenservice staat voor u klaar en helpt u bij het vinden van de geschikte producten. Contacteer ons voor meer informatie. Ondanks de grote drukte doen we er alles aan om u snel bij te staan.