Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Categorie
  1. Absorptiedoeken (7)
Prijs
  1. 60
    149
Merk
  1. MTS Euro Products (7)

Absorptiemateriaal

Foto-tabel Lijst

7 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

7 artikel(en)

Om te voorkomen dat er op de werkvloer gevaarlijke situaties ontstaan door het lekken of morsen van agressieve of brandgevaarlijke stoffen, is het noodzakelijk de juiste absorptiematerialen in huis te hebben. Zo waarborgt u de veiligheid van uw werknemers en komt er geen schade aan de directe werkomgeving. Om lastige vloeistoffen zo snel en efficiënt mogelijk op te nemen kunt u gebruik maken van absorptiekorrels en absorptiedoeken of -rollen. Deze absorptiematerialen zijn geschikt voor verschillende vloeistoffen zoals oliehoudende vloeistoffen, water of chemische vloeistoffen. Door het zeer hoge absorptievermogen van het materiaal worden de vloeistoffen snel en probleemloos verwijderd. Om compleet pakket te hebben van het afvalbeheer, raden wij aan om ook geur neutralisatie te nemen. Neem daarnaast onze recycling wikkels en bekijk onze kliko's.

Absorptiemateriaal: zorg dat u bent voorbereid op ongelukken

Absorptiemateriaal is niet enkel essentieel op de werkvloer om de veiligheid te waarborgen: sommige stoffen kunnen mogelijk schadelijk zijn voor het milieu. Het is daarom van belang, mocht er zich een lekkage voordoen dat er absorptiemateriaal in de buurt is zodat men de lekkage zo snel mogelijk kan stoppen. Er zijn drie verschillende soorten absorptiemateriaal verkrijgbaar, namelijk één soort die specifiek ontwikkeld is voor de absorptie van olie. Deze soort is dus ook enkel geschikt voor olie. De tweede soort absorptiemateriaal is universeel en kan voor verschillende stoffen worden gebruikt. Dan zijn er nog de zogeheten industriële absorptiematerialen. De industriële soort is zowel geschikt voor agressieve als niet-agressieve stoffen. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om absorptiemateriaal in uw bedrijf te hebben staan. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje, zoals ze zeggen: een machine in de werkplaats kan olie beginnen lekken of in het laboratorium wordt iets gebroken. 

Absorptiemateriaal: absorptiedoeken en absorptiekorrels

Zoals vermeld zijn er twee verschillende soorten absorptiemateriaal: only oil en universeel - het universele absorptiemateriaal kan in de meeste gevallen worden gebruikt en is geschikt voor olie, water en niet brandbare stoffen - maar u heeft ook nog de keuze uit absorptiedoeken of absorptiekorrels. Absorptiedoeken zijn geschikt voor vervuiling die zich kan verspreiden, olie bijvoorbeeld. De doeken kunnen één keer worden gebruikt. 

Absorptiemateriaal: Only Oil

De naam zegt het al: enkel geschikt voor de absorptie van olie. Dus enkel geschikt voor vloeistoffen met een synthetische basis. Dit zijn vloeistoffen als olie, benzine en diesel. Dit absorptiemateriaal absorbeert geen water en blijft dus drijven. Only Oil-materiaal heeft een flinke capaciteit: het kan tot 20 keer zijn eigen gewicht absorberen. Daarnaast is dit materiaal, nadat het zijn werk heeft gedaan, eenvoudig op ter  ruimen. Only Oil absorptiemateriaal biedt een veilige en effectieve manier voor het opruimen van olie en andere synthetische vloeistoffen. Zorg er na het gebruik dat u zich op een milieuvriendelijke wijze ontdoet van het afval. 

Absorptiemateriaal: Universeel, ook geschikt voor het opnemen van water

Dit product kan naast olie en synthetische vloeistoffen ook water absorberen. Het wordt dan ook vaak gebruikt voor het opruimen van booremulsie. Booremulsie bestaat uit olie en water en kan dus niet opgeruimd worden met een Only Oil sorbent. De universele soort is ook in staat water op te nemen, dankzij de speciale behandeling die het product heeft gekregen met een polypropyleenvezel. Ook dit product kan tot 20 keer zijn eigen gewicht absorberen. 

Absorptiemateriaal: industrieel

In ieder bedrijf kan zich een lekkage voordoen. Belangrijk is dus dat u de juiste producten hebt om dit snel op te lossen. Deze industriële variant kan zowel agressieve als niet-agressieve stoffen effectief absorberen. Bijkomend voordeel is dat u bij deze soort geen last heeft van stof. Dit is het geval wanneer u gebruik maakt van kleikorrels. Bovendien absorbeert dit product tot 20 keer meer dan kleikorrels. Scheelt u weer in de opruimkosten.